Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan férfi aki tartósan 2 nővel él együtt?
Nincs halálra kövezés válás esetén. Még olyan elborultabbnak hitt országokban, mint Irán vagy Szaúd-Arábia, is van iszlám jog, a válás teljesen legális, mindig is az volt. Mondjuk alapból a férfi sokkal könnyebben elválhat, mint a nő, de nincs megkövezés.
De például a nagyon európai és civilizált Olaszországban csak 1970 óta létezik a válás, 2015 óta gyors eljárásban is lehet válni ott, tehát ha a felek egyetértenek, akkor nem 6-8 hónapba telik.
Ettől függetlenül nyilván jobb általában nőnek lenni Olaszországban, mint arab országokban. Ahol nagyon rossz sora van a nőknek azok a szegény mohamedán országok: Jemen, Egyiptom, Szudán, Szomália, Afganisztán, Pakisztán (utóbbiak ugyan arab országok).
Ott egyedülálló nőnek vagy egy férfi egyetlen feleségének lenni se jó.
És még én kapom a lepontozást. :(( Undorító.
(20-as voltam.)
19
"Illetve az arabos példához hozzátenném: és másnap halálrakövezik a nőt, az arany (pénz) meg visszakerül jogos gazdájához."
Csak azt nem sikerült megérteni, hogy azért kapja a nő a pénzt (aranyat), mert abból fog élni. Hogy jött neked az, hogy a férfi a jogos gazda, amikor ő adta a nőnek, azért, hogy gondoskodjon róla?
Làtom, a mondanivalóm màsik fele elment a füled mellett.
Nos, csakhogy firtassam a jogokat, lehetőségeket: és melyikről hallasz gyakrabban?
Rendben lezajlott vàlàsról, dollàrmilliók àtadàsàról, vagy tragikus véget ért közel-keleti nőkről?
A "jogos"-t valóban nem tettem idézőjelbe, hibàt vétettem, amin úgy lovagolsz, akàr az a brit zsoké Kincsemen.
Képzeld el, mivel vagyok annyira jófej, rengeteg gondolkodás után rájöttem, hogy a) az iszlám dolgokban tudatlan vagy b) előítéletes vagy nem kicsit és c) idézőjelbe akartad tenni a jogos-t. Honnan a f.szból tudhattam volna? Ha idézőjelet akarsz használni, használj idézőjelet...
Nem érdekel amúgy az iszlám, nem érdekel az iszlám jog és kultúra, tudom, hogy nagyon csúnya dolgok történnek. De az biztos, hogy az iszlám hitű férfiak nem a nagy semmire vettek el egynél több nőt. Ennyi.
21-es vagyok
Igaz, a többnejűség ma már nagyon ritka a mohamedánok közt is. Anyagi okokból elsősorban, de az emberek is változnak, ha szerelemből vette el a férfi a nőt (ami ma azért elég gyakori), akkor nem biztos, hogy akarna mellé másikat, főleg, hogy meg kell kérdeznie a feleséget, hogy egyetért-e azzal, hogy a férj új feleséget hoz a házhoz. És ha nem, akkor válhat.
Nyilván Európba az extrém hírek jutnak el, hogy 50 éves jemeni férfi vesz egy 12 éves lányt feleségnek 240 dollárért. Ha a lány nem akar hozzámenni, akkor a családjának vissza kell fizetni a pénzt, amit persze nem tudnak (még részletekben se), mert nincs semmi jövedelmük. Ez szegény országokra jellemző, ahol a lánygyermek teher.
Jordániában, Kuvaitban azért ilyen nincs.
Én se élnék mohamedán jog szerint, de azért nem kell azt gondolni, hogy naponta kövezik meg a válni akaró nőket.
21, 26
Te tök jófej vagy. :)
Igen, azért írtam múlt időben, hogy "nem a nagy semmire vettek el egynél több nőt", mert úgy tudtam én is, hogy most már ez a többnejűség nem nagyon dívik.
Viszont nem értem a példád, hogy az 50 éves férfi elvesz egy 12 éves kislányt pénzért, és a kislány nem akar hozzámenni, akkor a családnak vissza kell(ene) fizetni a pénzt. Itt mire gondolsz? Hogy hozzá is megy, csak meggondolja magát?
Nagyon szörnyű volt, mikor a National Geographic-ban láttam egy képet egy 7 éves kislányról, aki már férjnél volt. :((( Nem is felejtem el ez a képet, annyira bennem van.
El tudod esetleg még egyszer sorolni, hogy melyik arab ill. muszlim országok nagyon elmaradottak?
És hogyan kell a muszlim, mohamedán, iszlám szavakat helyesen használni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!