Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiasság mérete mennyire döntő egy kapcsolat kimenetelében - lerágott csont a számít-e vagy sem, de mégis?
Kedves 20-as. Jók a megérzéseid, pont ez az összegzés jött ki most a párterápia megállapításaiból. Sőt ami lassan két év után megtörtént: felvállalás. Nem őszinteségből, a folytatás miatti vágy, lelkesedés okozta de a tények szorítása miatt a feleségem felvállalta magát. Egy önbizalomhiányokkal, testkép zavarokkal, függőségekkel - netes, társkeresős, külső személyek által megerősítős - "szenvedélybetegségekkel". Ha én a Brad Pitt lettem volna és hatalmas cerkával, vagyonnal, stb. ez akkor is megtörténik. Ugyanis nem a kapcsolatunkkal, nem az életünkkel, a minden napjainkkal volt a probléma. A gond a feleségemnek saját magával volt/van. Én egy húsz éve természetessé vált szereplő vagyok csak a két gyerekkel együtt. Nincsenek etikai, családi, érzelmi gátlások amik ezt a hihetetlenűl nagy hajtóerőt visszatartsák Benne - innentől van a függés és a szenvedély betegség jelleg. Csak a folyamatos késztetés van, hogy tegye. Tehát a felvezetőm legallján feltett kérdésemre:
"Miért lesz egy negyvenes nő egy napon a méretet hajszoló kíváncsiskodóvá? Vagy nem is erről szól ez? Mi a baj a kapcsolatokkal, a világgal, velünk?"
a szakértő válasza:
Értelmi és érzelmi intelligencia problémák miatt. Kapcsolatra való érettlenség-alkalmatlanságból. Pár dolgot nem írtam le felvezetőben. A heves reakciókat pl. amiket kivált a dolgaink megbeszélése a nejemből vagy csak szimplán az élet, otthoni átlag dolgok megélése is. A szakértő szerint sok férfi/nő szenved a gyermekkori/fiatalkori traumák, rossz otthoni minták által. Válhatnak a ma divatossá lett nárcisztikus/borderline személyiségekké. A trénerünk nem szívesen használja ezeket a kategorizálásokat. Egyszerűen csak közölte: ez egy bántalmazó kapcsolat a nő részéről. Beleértve fizikai, verbális, de leginkább az érzelmi szándékos fájdalom okozást. Ciklikusan, úgy ahogy a nagykönyvben le vagyon írva.
Kedves 4-es számú Hölgy kommentelőnek, meg tudtuk mi volt a motiváció. Mikor most az utolsó közös terápiánkon voltunk a két tréner összefoglalta a közös és egyéni tréningekből levont következtetéseket, amolyan úti tervet adtak személyre szabva és a kapcsolatra nézve. Szerintük mint feljebb írtam, bántó kapcsolatban vagyunk, a nejem nagyon erős uralkodni vágyásával. Én gyárilag irányító és probléma megoldó férfi vagyok, rengeteg empátiáva, segítőkészséggel. Amivel szerintük más habitusú nő tök jól ellenne, mert ez amolyan férfiasan jó működés. Legalább tudom mit akarok, merre van az utam. Ugyanakkor ez miatt mint a két azonos pólusú mágnes, folyamatosan távolodunk. A nejem női mivoltából is ki tud kelni és kvázi férfiként üzemelve akarja érvényesíteni rajtam az önbizalomhiányból eredő hatalmi vágyait. Nekem a normáim, "erkölcsi, egzisztenciális és intellektuális státuszom" olyan korlát amit nem tud megugrani a hatalmi törekvéseivel. Egyetlen terület maradt: az érzelmek, a lélek. Azt nagy érzékkel tudja vagdosni bennem.
Azt válaszolta a folyamatos promiszkuitásra okként, hogy: meg akarta élni azt az extremitást milyen lehet férj mellett, titkolózva - ami csak az ő kis világa - ebben az állapotában mindig tini tud maradni. Itt már padlót fogtam. Megkérdeztem, hogy miért nem velem akart tini maradni/lenni? Válasz: "ezt te sem gondolod komolyan, több mint húsz éve veled ...." Itt hát a válasz a kérdésemre. Természetesen nem ajánlották a kapcsolat folytatását. Sőt nejemnek további önálló terápiát ajánlottak ami kicsit jobb életvezetést tehet lehetővé számára - nem fogadta el, szerinte ő tök jól van. Mivel megtaláltam a kérdésemre a választ, így okafogyottá vált az itteni kérdésem. Egy ideig még fennt hagyom pusztán azért, hátha valaki tud meríteni belőle, esetleg privi kérdésben én tudok segíteni valakin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!