Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lényegében karrier szempontjából ma már a kockáknak kedvez az élet?
Az élet más területein, mint például: szépség, fizikum, talpraesettség, szociális képességek jócskán alulmaradnak az átlag embertől, kivéve a gépezéstől. Pár évtizede ugye az előbb felsoroltak számítottak sikeresség szempontjából, ma már irónikus módon, fordult a kocka.
Nektek mi a véleményetek erről?
Kockának gondolom magam, hiszen egy neves egyetemen doktoriztam, napi szinten játszom ezzel-azzal, szerepjátszunk és társasozunk haverokkal, stb. Emellett edzek és 15 éve úszok, talpraesettnek gondolom magam (5 országban és 3 kontinensen éltem, két cégben vagyok társtulajdonos) és bármilyen társaságba beilleszkedek erőlködés nélkül, azzal hogy jól érzem magam és nyitok. A legtöbb 'kocka' barátom informatikában dolgozik, szinte mindenki millió felett visz haza huszonéves kora óta, házas vagy dögös barátnője van, és odafigyel magára. Szóval szerintem a fejedben valami sztereotipia él a 'kockákról'.
Mondjuk úgy, hogy tudásalapú társadalomban élünk, akinek van piacképes tudása és szakértelme, amit el is tud adni, az jól járt.
6
Képzeld, hogy nekem is ez az egyik elfoglaltságom, pedig a történetem hasonló. Miért gondolják azt, hogy egy nagyon jól kereső ember nem használhat egyes fórumokat? Talán regisztrációkor ellenőrzik az adóbevallást is?
Ne hibáztassuk már szegényt azért, mert csak most esett le neki a tantusz...
Kérdező saját magából indul ki: kétségbeesett, mert ráébredt a kőkemény valóságra!
Csak tudod nem muszáj kockának lenni vagy puccos egyetemet végezni a havi 1-2 vagy több milliós bevételhez, saját vállalkozáshoz.
Önerőböl is el lehet mindezt érni, becsületes, kemény munkával, rátermettséggel, egy adag józan merészséggel és ésszel!
Nekünk és sok más embernek a környezetünkből sikerült.
A lehetőségek jellemzően nem huppannak az ölünkbe csak úgy, hanem meg kell teremteni őket (vagy ha igen, akkor az nagyon ritka és tudni kell élni vele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!