Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem elmúlt negyven, és arra gyanakszom beköszöntött nála a klimax, nagyon nehéz lett vele az élet.Valóban ez lehet a baj?
Utánanéztem a neten, és nagyon sok tünet ráillik. Többek között a szinte nulla libidó, alvászavar, hangulatingadozások, éjjeli verejtékezések (tablettát szed, de mióta ezt szedi nem menstruál, szerintem ez sem jó) stb.
Tönkreteheti ez a házasságot? Van itt olyan, akinél válás lett emiatt, mert a férj már nem tudta elviselni a szexhiányt, és a folytonos "sárkánykodást"? Mi a megoldás? Nálatok mi vált be?
Szép dolog a türelmesség, kompromisszum keresés, de ez csak olyan megoldást hozhat, ami egyik fél számára sem igazán, vagy egyáltalán nem komfortos.
Bizony amióta civilizáció létezik, kulturált ember tapintatból nem őszinte, ha tudja, hogy őszinteségével csak belerúgna abba, akit egyébként kedvel vagy szeret. Férfinek bizony ilyenkor az a civilizált (nem őszinte, de tapintatos) megoldás, ha szexuális kielégülésre diszkréten más nőket keres.
Az nem megoldás, hogy csak maszturbáljon, mert ez torzítja a jellemet. Fritz Kahn orvos szépen leírta A szerelem iskolája című könyvében, hogy milyen torz a jelleme a hétköznapokban egy maszturbáló férfinak.
Igazából ez csakis rajtad múlik. Ha bírod a sárkánykodást meg a szex hiányt akkor együtt is megöregedhettek. Mindenkinek más a tűréshatár. Így hogy megfogalmazódott a kérdés, szerintem jobban zavar ez téged mint gondolnád
N
#11-esnek:
Mik voltak a konkrét panaszok? Mi vezetett el odáig, hogy válás lett a vége? Tényleg nincs más megoldás ilyenkor, vagy jött valaki az életedbe, és ez segített meghozni a döntést?
A negyven múlt az mit jelet? 41 vagy 49?
És ő beszél róla? Gyanítom, hogy nem, mert te néztél utána a neten. Én hiányolom azt, hogy erről ő nem beszél neked. Hogy nem beszéli meg veled. Egyébként gyógynövények jól helyre tudják billenteni a női hormonokat, természetes gyógymódok. Én biztos nem szednék be olyan gyógyszert, ami gátat szab a menstruációmnak, azaz a hormonháztartásomnak.
És ha ő az, aki csal? De most komolyan, ezek a tünetek erre is utalhatnak. A libidó hiánya mert ugye ki van elégítve, a sárkánykodás mert már nem szeret, a verejtékezés meg a stressz miatt, amivel ez a szitu együtt jár. Na jó, nem menstruál, valószínű a hormonprobléma, csak valahogy az ugrott be, hogy mi van, ha ő a hunyó :).
#15 Nehezen bár, de mint lehetőséget én is el tudom képzelni, hogy szexuálisan, vagy csak érzelmileg kötődik egy másik férfihez. Negyven múlt azt jelenti közelebb a 45-höz.
#12 Félretéve az erkölcsöt, azért szeretőt sem könnyű szerezni. (Olyat aki nem pénzért teszi, természetesen) Az úri passzió. Főként annak a kevés, 10% alfa hímnek teremnek babérok, aki külsőleg, anyagilag is megengedheti magának. És eleve olyan a jelleme.
#15-ös vagyok. 41N ....ezért bele tudom magam élni a helyzetbe. No nem azért, mert nekem vannak ilyen problémáim, csak a hasonló korosztály miatt. Ilyenkor már elkezd változni a nő hormonháztartása, ezt én is érzem (bár én egy éve szültem). Most olvasom, hogy korai menopauzának számít a 40-es évek elején kezdődő tünetek, ez a nők 5%-át érinti.
Én azt tanácsolom, bár nem tudom, milyen a kapcsolatod a feleségeddel, mennyire vagytok őszinték egymáshoz, vagyis pontosabban mennyire vagytok nyitottak egymás felé, mennyire beszélitek meg a dolgokat, beszélitek ki magatokból a nyűgöket, de valahogy úgy érzem, nem ez a jellemző a feleségedre, hogy ennyire nyitott könyv lenne előtted. Mert ha az lenne, nem a GYK-hoz fordultál volna, hanem vele beszélted volna át ezt a dolgot. Ezért szerintem igazából nem is a menopauzája a probléma, hanem az, hogy nem tudod ezt vele megbeszélni.
Téged ez a probléma bánt, meg szeretnéd oldani, ehhez ezt ki kell beszéld magadból, mondd el neki, mondd el őszintén. Nyiss felé, szerintem ez legyen az első lépcső. Ha bezár, ha nem nyit feléd ennek ellenére, ha nem nyílik meg neked, akkor tényleg gondolkozz el a szeretőn. Simán lehet találni, kismillió ilyen applikáció van már, és pénz se kell hozzá, hidd el, sok nő vágyik arra, amire te, mert otthon nem jó. Vagy mert egyedül van. A szeretkezés az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, nyilván azzal, akit szeretsz. Nem lehet élni nélküle hosszútávon, persze ki lehet bírni éveket, de ez alapvető biológiai szükséglet. Persze a feleségednél azok a fránya hormonok nem ezt mondják, tudom. Én gyógynövényekkel próbálkoznék, pl. a barátcserje nagyon jól helyreteszi a női hormonokat, én is szedtem a terhesség előtt kapszula formájában.
Egy szó mint száz, beszélj vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!