Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a szex gyönyörű érzés, akkor a szülés miért nem?
9# akkor ez a hormon hianyzik belőlem mert valahogy nem érzem hogy ujra szülnék. Pedig mar 2 éve szültem.
5-ös voltam :)
Az motiválja az embereket a szaporodásra, hogy a szex fantasztikus érzés és folyton kívánják és nem igazán tudnak ellenállni neki. Aztán amikor már teherbe esik az ember lánya, akkor utána annak a gyereknek _valahogy_ ki kell jönnie onnan, nem maradhat bent örökre :D Szóval mondhatni ha már egyszer bekerült oda, akkor valahogy muszáj kijönnie. Hát, szóval ez motiváló pl a szülésre. Meg az, esetleg, hogy a tényleges szülés az max 1-2 nap az életedből (attól függően, hogy mennyi ideig vajúdtál, ugye), míg a gyereknevelés az ennél kicsit hosszabb távú projekt, amiben rengeteg öröm és sikerélmény érhet, és esetleg ez még motiválhat rá, hogy megismételd.
Egyébként a szülés ugyan fájdalmas meg minden, de technikailag az is egy csodálatos és gyönyörű dolog. Egy új, önálló élet jön létre benned, belőled és a (jobb esetben) szerelmedből, szerintem ez minden fájdalmat megér (mondom ezt itt nagyszájúan, miközben még fogalmam sincs róla, milyen az, így 7 hónapos terhesen :D ). Persze, maga a látványa meg minden az undorító, ilyen szmötyi meg olyan vér meg minden egyéb, de ha így nézed, a szex is egy undorító dolog, testnedvek és ilyen váladék meg olyan cucc, azért ha egy űrlénynek akarnád elmagyarázni, aki mondjuk nem érez gyönyört, hogy miért jó az, akkor szerintem nehezebben értené meg, mint a szülés csodáját.
Meg amúgy azt én is olvastam, hogy néhány nő orgazmust él át szülés közben. Az mondjuk még nem jelenti azt, hogy ugyanolyan kellemes és könnyed érzés az egész folyamat, mint a szex, de azért van, akinek kevésbé traumatikus, mint az #5 válaszolónak. Sokan a fájdalom ellenére is pozitív élményként nyilatkoznak róla. Egyébként oké, fiúként talán nem érted meg, de pl a szüzesség elvesztése is nagyon sok lánynak fájdalommal jár, ami nyilván nem ugyanolyan fájdalom, mint a szülés, viszont attól még kellemetlen, és mégis gyönyörű élmény, ettől teljesen függetlenül.
Gondolom ennek is megvan az evolúciós előnye.
Hiszen a a nő szül nem tud így mást csinálni. A pucér valaggal a szavannán rohangáló őseinknek ez jelzésértékű volt az egész törzs számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!