Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a pasim fingik az oké, ha én az baj?
utolsó: kösz.
érdekes mindenkinek hirtelen milyen toleráns pasija van és csak az enyém fújjog :D
Nem maga a fingás a gond, hanem a kettős mérce. Ami nem szeretném, hogy velem megtörténjen, azt másokkal sem teszem meg. Ha zavar mások szellentése, Én sem fingok más orra alá.
Amúgy már maga a tény is meglepő, hogy emberekkel valaki tud kapcsolatban élni.
Nem teljesen értem, hogy mi nem világos.
Egyrészt vannak biológiai (pontosabban fiziológiai) tények, melyekkel jó tisztában lenni: minden ember vastagbelében vannak bélbaktériumok, melyek a normál flóra részei. Ezek gázokat termelnek, melyek "fingás" formájában távoznak.
Másrészt több ezer éve léteznek hagyományos férfi és női társadalmi szerepek, míg a feminizmus csak az 1800-as évek végén (csak kb 200 éve!) jelent meg. Szerintem innentől kezdve egyértelmű, hogy bár a nők -teljesen jogosan- egyre inkább egyenlőek pl tanuláshoz való jog, szavazati jog stb, a hagyományos társadalmi szerepek megmaradtak (legalábbis egy részük).
A nő dolga a szülés, a háztartás vezetése (mosás, főzés, vasalás, mosogatás, takarítás), gyereknevelés. A férfi dolga megkeresni a pénzt, eltartani a családját. Ehhez jön hozzá, hogy Apa hazamegy, Anya ad neki vacsorát, Apa megnézi a meccset, sört iszik, fingik meg böfög pár férfiasat, majd a meccs után Anya kielégíti Apát, aki elfáradt a melóban, és belerakja Anyába a második/harmadik gyereket. Aztán alvás.
Nyilván ma már nem ennyire sarkos a dolog, de ahogy a férfias és nőies munkákat is megkülönböztetjük mind a mai napig, bizonyos cselekvéseket is nőiesnek vagy férfiasnak ítél a társadalom. Ha egy fiú babázik, az lányos, ha egy nő fingik, az férfias, nem "illik" egy nőhöz.
Végül jelezném, hogy nem a saját véleményemet írtam le, csak felhívtam a figyelmeteket, hogy egy mozgalom, ami 200 éve indult el (bármennyire is jogosan), nem tud seperc alatt elsöpörni egy többezer éves hagyományt. Valamint a kommentem csak a társadalomról alkotott véleményemet tükrözi, nem az én saját véleményemet.
"Apa megnézi a meccset"
Bizony, ez is egy ezer éves hagyomány. A meccsnézés ősibb a feminizmusnál is, ezért ilyen szerves része a társadalomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!