Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen fogamzásgátlási módszer...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen fogamzásgátlási módszert alkalmaznátok a helyemben? Aki használ spermicid kenőcsöt vagy kúpot, neki melyik márkájú vált be?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Furcsa kiírni a kérdést, mert újra kezdőnek érzem magam... Pedig 4 éve élek szexuális életet, de mindeddig fogamzásgátlóval védekeztünk. Azonban volt pár kínzó mellékhatása, ezért nagyon nehéz döntés árán, de abbahagytam a gyógyszert. A szervezetem már majdnem helyreállt, például fogytam, eltűntek az undorító pattanások az államról (amelyektől a szedése alatt nem tudtam megszabadulni), és eleve jobban érzem magam a bőrömben. Azonban a 2. normál menstruációm a tabletta abbahagyása óta a 40. napra jött meg, és Pokol volt az az időszak, amíg végül meg nem csináltam a terhességi tesztet. Szerencsére negatív lett, de borzalmasan reagáltam már a gyanújára is, hogy esetleg teherbe eshettem. Most undorodom a termékenységemtől. Tudom, ez furcsa, de nekem ez valami fóbia lehet... Én is azt hittem, hogy higgadtabban tudnék kezelni egy ilyen szituációt, de nem, nem tudok.

Az utóbbi két és fél hónapban egyébként gumival védekeztünk, de szeretnék valamiféle kiegészítő védekezést is mellé. Valaki tud javasolni olyan spermicid készítményt, aki óvszerrel együtt alkalmazható, tehát nem kezdi ki, nem tesz kárt a gumiban?

Illetve: valakinek van már tapasztalata innen Hormonmentes Janka termékenységtudat-tanfolyamával kapcsolatban? Az alapoknak utánanéztem, és addig eljutottam, hogy érezzem, hogy mikor érek a luteális szakaszba, és mennyi annak a hossza. Ez talán arra jó eddig, hogy kicsit nyugodtabb legyek.

2019. júl. 1. 21:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
és 44. napnál előbb nem is várod a vérzést*
2019. júl. 2. 19:43
 12/12 A kérdező kommentje:

#10. Köszönöm. :) A termékenységtudatot én sem úgy gondoltam, hogy csak azt alkalmaznám, mert az ördög sosem alszik. Sosem hagynám el a gumit, maximum az ovuláció idején nem közösülés útján kényeztetnénk egymást.

Viszont van egy olyan elképzelésem, hogy június 15 környékén (tehát amikor a kb. egy hétig tartó betegségemből felépültem) volt a peteérésem. Emlékszem, hogy akkor furcsálltam is, hogy miért vagyok kívánós, és miért folyok, amikor 2-3 napra rá már menstruálnom kellene. Ráadásul 28-án jött meg, és ez 14 nap tök reális luteális fázis hosszának.

2019. júl. 2. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!