Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Milyen fogamzásgátlási módszer...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen fogamzásgátlási módszert alkalmaznátok a helyemben? Aki használ spermicid kenőcsöt vagy kúpot, neki melyik márkájú vált be?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Furcsa kiírni a kérdést, mert újra kezdőnek érzem magam... Pedig 4 éve élek szexuális életet, de mindeddig fogamzásgátlóval védekeztünk. Azonban volt pár kínzó mellékhatása, ezért nagyon nehéz döntés árán, de abbahagytam a gyógyszert. A szervezetem már majdnem helyreállt, például fogytam, eltűntek az undorító pattanások az államról (amelyektől a szedése alatt nem tudtam megszabadulni), és eleve jobban érzem magam a bőrömben. Azonban a 2. normál menstruációm a tabletta abbahagyása óta a 40. napra jött meg, és Pokol volt az az időszak, amíg végül meg nem csináltam a terhességi tesztet. Szerencsére negatív lett, de borzalmasan reagáltam már a gyanújára is, hogy esetleg teherbe eshettem. Most undorodom a termékenységemtől. Tudom, ez furcsa, de nekem ez valami fóbia lehet... Én is azt hittem, hogy higgadtabban tudnék kezelni egy ilyen szituációt, de nem, nem tudok.

Az utóbbi két és fél hónapban egyébként gumival védekeztünk, de szeretnék valamiféle kiegészítő védekezést is mellé. Valaki tud javasolni olyan spermicid készítményt, aki óvszerrel együtt alkalmazható, tehát nem kezdi ki, nem tesz kárt a gumiban?

Illetve: valakinek van már tapasztalata innen Hormonmentes Janka termékenységtudat-tanfolyamával kapcsolatban? Az alapoknak utánanéztem, és addig eljutottam, hogy érezzem, hogy mikor érek a luteális szakaszba, és mennyi annak a hossza. Ez talán arra jó eddig, hogy kicsit nyugodtabb legyek.

2019. júl. 1. 21:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Szia! Énis szedtem 3 hónapig fogamzásgátlót,de ez bőven elég is volt a rossz mellékhatásokra..soha többet! Azóta 3 éve phatmatex hüvelykúppal védekezünk, eddig sikerrel és egyszer sem volt gond vele. Tudom, sokan leszóllják vannak pro és kontra érvek, az életemet nem bíznám rá, de egyik védekezési formára sem! Nekünk ez annyiból jó, hogy nagyon ismerem a szervezetemet, érzem a peteérés jeleit, a menstruációét, és így megbízható, meg magamban is megbízok! Félidőben megszakítással használjuk, az előtt - után pedig az nélkül! Én jobban inkább magamra hagyatkozok, a kúp mellékes, de ajánlanám, mert megbízható! Neked pedig azt tudnám tanácsolni, hogy figyelgesd a saját tested, írd fel egy naptárba pl a "jeleket",számolgass..ez több idő még magadat kiismered! Gumi nekünk kényelmetlen, gyógyszer soha többet, spirál még nem lehet, mivel nem szültem, de nálunk a phatmatex bevállt! De abban is van tőbbféle, próbálkozzatok! De azt viszont nemtudom, hogy gumival használhatóe..azt orvost vagy gyógyszerészt kérdezz meg!
2019. júl. 1. 21:25
 2/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. :) Mindenképpen meg fogok kérdezni róla egy szakembert, mert ezt a Pharmatex sem tűnik rossznak. Csak inkább legyen dupla védekezés, én azt mondom.

Valamilyen szinten megnyugtat, hogy másnak is volt rossz tapasztalata a fogamzásgátlóval. :/ Amikor abbahagytam, felelőtlennek és butának éreztem magam, mert a célnak nyilván megfelelt. Aztán amikor eltűntek a mellékhatások (így bebizonyosodott, hogy tényleg a tabi csinálta őket), kissé megnyugodtam.

2019. júl. 1. 21:30
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Persze, biztos,ami biztos. Ne érezd magad annak, csomó rossz mellékhatása van, van akinek bírja a szervezete van akinek nem.. de én nagyon ellene vagyok,mert leállít egy csomó természetes folyamatot a szervezetedben..gondolok itt pl a peteérés megszüntetésére..

De biztos találtok olyat, ami megfelel majd :)

2019. júl. 1. 22:18
 4/12 anonim ***** válasza:
59%

Leírnátok, hogy nálatok milyen mellékhatásai voltak a tablettának?

Én is szeretném abbahagyni, de egyelőre nem merem.

2019. júl. 1. 22:20
 5/12 A kérdező kommentje:

4. Tudni kell, hogy ezek nem rögtön lettek. Kb. a 3 és feledik évben váltak elviselhetetlenné a tünetek.

Az első pár hónapban kikerekedtem, gondolom a vízmegtartás miatt. Persze zsírból is akartam fogyni, de egy deka sem ment le, pedig odafigyeltem a fitt életmódra. A 2. év végére állandósult, hogy pattanások voltak az államon, pedig alapból szép volt a bőröm. Akármilyen krémet, arcmaszkot tettem rá, ugyanolyan undorító volt. Az utcára alig mertem kimenni kb. vele. Persze ezekre még azt mondtam, hogy oké, hogy undorodom magamtól, de legalább védett vagyok.

Közben folyamatosan csökkent a libidóm, a 3. év elejére teljesen el is tűnt. A párom nem értette, miért mondok neki folyton nemet, és még én sem tudtam az okát. A gyógyszer előtt magas szexuális étvágyam volt. Amikor pedig szexeltünk (nem vágytam rá, de tudtam, hogy nem tesz jót a kapcsolatnak a szexmentesség), mindig fájt, néha még utána is megmaradt a fájdalom pár óráig. Nem volt természetes nedvességem, olyan száraz voltam, mint a sivatag...

A 2. évben volt egy gombás fertőzésem, ami annyira nem múlt, hogy többször is végigcsináltam a jódkúp kúrát, ami nőgyógyász ajánlott. Azóta viszont gyakran visszatért a viszketés, gyakran bekentem Canestennel is. A gyógyszer abbahagyása után se fájdalom, se viszketés nincs.

2019. júl. 2. 11:19
 6/12 A kérdező kommentje:

Ja, és szeretnék mindenkit megkérni, hogy ne pontozgassátok le egymást.

Nekem sokat segítenek a válaszok.

Ha pedig egy olyan pontozgat le, akinek bevált a fogamzásgátló, az örüljön neki. Ettől függetlenül másnak lehet vele gondja, mert nem minden szervezet egyforma.

2019. júl. 2. 11:21
 7/12 anonim ***** válasza:
#5 Köszönöm a válaszod. Sajnos nekem is ugyanezek a tüneteim. Yadine-t szedek lassan 10 éve.
2019. júl. 2. 11:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok

Ugyan ezekkel a tünetekkel,csak nekem már az első hónapokba előjöttek. Plusz iszonyúan fájt a jobb vádlim, be is volt dagadva..megijedtem, hogy nem e trombózis, másnapra abbahagytam a gyógyszert, 2hét alatt elmúlt minden panaszom szerencsére

2019. júl. 2. 17:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
#8 Köszi neked is.
2019. júl. 2. 17:22
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

A termékenység-tudat mizériának addig nincs értelme, még nem áll be a tabletta után egy stabil, rendszeres, kiszámítható ciklus. Addig hiába nézed a nyákod, a hőd,, a méhszájad vagy akármit, nagyon könnyen megcsúszik a dolog és ott a gyerek.

Viszont egy valamire ilyen esetben nagyon jó a hőmérőzés megtanulása: látod 2 héttel előre, hogy mikor kell megjönnie, akkor is, ha késik. Így nincs az, hogy 40. napnál eszed a kefét, mert látod, hogy mondjuk csak 30. napon volt ovud és 34. napnál előbb nem is várod a vérzést.

A spermicid ízlés dolga: szerintem borzalom. Engem annyira csípett, hogy szex az nem lett, ellenben még két óráig sajgott az alfelem. De valakinek beválik. De szerintem macerás, hogy 10 percet kell várni, orális szex kizárt, mert nyilvánvalóan undorító az íze és az állaga...

A gumi igazából elég, ha nem szakad ki, nem leszel terhes.

2019. júl. 2. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!