Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha elkezdem szedni a fogamzásg...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha elkezdem szedni a fogamzásgátlót. Ugye menzi közbe 5. nap kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
És nem baj ha az 5. nap már nem vérzek??:S:S Vagy kell h vérezzek és csak úgy szabad elkezdenem??
2010. júl. 5. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

jajj, nagyon figyelmetlen vagy..

Amikor megjön, az első napon kell bevenni az első bogyót.. Nem hiszem hogy ez f.gátló függő...

2010. júl. 5. 21:17
 2/11 anonim ***** válasza:
az én fogamzásgátlómat a menzi 1. napján kellett bevennem azt mondta a doki és igy azonnal védett. a betegtájékoztatón van olyan h a menzesz 2-5. napján is be lehet venni ,de akkor mellé kiegészitö védekezést kell alkalmazni.pontosan nem tom h mi van akkor ha már az 5. napon nem vérzel,de sztem attól függetlenül az az 5. nap tehát sztem attól függetlenül be kell venni . de jobb lenne megkérdezni a nödokit
2010. júl. 5. 21:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Nemnemnem, az első napon kell elkezdeni szedni. Néhány nappal késöbb is lehet, de az az első héten nem biztosít védelmet és vérzési gondokat okozhat.
2010. júl. 5. 21:22
 4/11 anonim ***** válasza:
megnéztem ! nem az van h menzesz 2-5. napján hanem a ciklus 2-5.napján is elkezdheti a tbl szedését, de kiegészitő védekezés kell hozzá. uh nem kell vérezni hozzá
2010. júl. 5. 21:23
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.....nekem a nőgyógyász azt mondta h az a legjobb ha az 5. napon kezdem...:/
2010. júl. 5. 21:23
 6/11 anonim válasza:
Az enyém szerint úgy van, hogyha az első napjától kezded szedni, akkor már első hónapban is 100% a védettség, ha a menzesz későbbi napján kezded el szedni, akkor az első hónapban még kiegészítő fogamzásgátló módszereket kell alkalmazni. Én Sambát használok.
2010. júl. 5. 21:27
 7/11 A kérdező kommentje:
És a Belara nevűről mi a vélemény?:/
2010. júl. 5. 21:30
 8/11 anonim ***** válasza:

ilyen betegtájékoztatót se láttam még

ám akk szedd ugy ahogy a doki mondta

"Ha korábban nem szedett orális fogamzásgátlót (az utolsó menstruációs ciklus során):

Az elsõ Belara tablettát a következõ menstruáció elsõ napján vegye be.

A fogamzásgátlás az alkalmazás elsõ napján kezdõdik, és a hét napos gyógyszermentes idõszak során is tart.

Ha a havi vérzése már megkezdõdött, akkor az elsõ tablettát a menzesz 2-5. napján vegye be, függetlenül attól, hogy a vérzés megszûnt-e már vagy sem. Ebben az esetben azonban az alkalmazás elsõ hét napja során kiegészítõ mechanikus fogamzásgátlási eljárást is kell alkalmaznia (hétnapos szabály).

Ha a menzesze több mint öt nappal korábban kezdõdött, akkor várja meg a következõ menzeszt, és csak akkor kezdje el szedni a Belara-t."

2010. júl. 5. 21:37
 9/11 anonim ***** válasza:
vagyis ezt még nem láttam igy akartam :D
2010. júl. 5. 21:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Úgy szedd, ahogy az orvos mondta. Azért szokták javasolni, hogy ne első nap kezdje el vki, hogy megakadályozzák a közti vérzést. Bízz az orvosodban, 5. napon kezdd el:)
2010. júl. 5. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!