Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért nem tudok bízni a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudok bízni a fogamzásgátlóban?

Figyelt kérdés
Egy éve szedek fogamzásgátlót, amikor elkezdtem, akkor nem volt kapcsolatom, a bőröm/ciklusom miatt volt rá szükségem. Nagy átlagban mindig pontosan szedtem, sose volt nagy csúszás vagy kihagyás. Viszont mivel nem volt partnerem úgysem, ezért nem teljesen pontosan vettem be, csak kb ugyanabban az időben (minden nap 1-4 órás csúszásokkal). Most alakul valakivel, és belegondolva rájöttem, hogy valamiért van ez az irracionális félelmem attól, hogy a tabletta mellett is terhes lehetek. Nyilván tudom, hogy ez nem lehetséges, de azt hiszem, óvszer nélkül azon görcsölnék, hogy mi van, ha mégsem véd meg a fogigátló... Viszont egyszerre ez a két védekezési mód meg már kis túlkapásnak tűnik. :D Nektek nem volt ilyen értelmetlen félelmetek, berögződésetek? Ha igen, hogyan győztétek le?

2018. dec. 29. 00:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ha elvileg a ciklusod stabilizálta a bogyó nálad, akkor ki tudod számolni mikor vagy termékeny. "

Hogy lehet ekkora gyökérséget írni? Ha férfiként HALVÁNY LILA FOGALMAD NINCS A TABLETTA MŰKÖDÉSÉRŐL, minek böfögsz be ilyen baromságokat?

A tabletta megakadályozza az ovulációt, tehát marhára nincs olyan, hogy "termékeny periódus". Ha meg kihagy pár szemet, akkor az eredeti ciklustól totálisan függetlenül lesz esetleg ovulációja...

Kérdező:

Értelmes ember vagyok, tudom, hogy hogy működik a fogamzásgátló tabletta, és tisztában vagyok vele, hogy a teherbeesés esélye normális szedés esetén igen csak közel van a nullához. Ha pedig elcseszem a szedést, van annyi eszem, hogy imádkozás helyett kotont húzassak a pasimmal, bár hozzáteszem, erre még nem volt szükség.

1-4 óra csúszás a hatás szempontjából semmit nem számít.

2018. dec. 29. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!