Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátlásról szeretnék...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátlásról szeretnék kérdezni, minél többet megtudni. Hogyan, mit, mikor? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szóval olyan "problémám" lenne,hogy a párommal rendszeres nemi életet élünk.

Eddig gumi óvszerrel védekeztünk,amikor is tegnapelőtt rosszat álmodott,(hogy várandós lett) és fél.

Megbeszéltük,hogy irat fel fogamzás gátlót.Hétfőn megy a nőgyógyászhoz,de amikor feljött a fogamzás gátló téma megijedt,hogy nem,mert elhízik,bajsza nő stb.

Azt szeretném kérdezni,hogy ezek a fogamzásgátló tabletták hogy működnek?

Minden apró kis részlet érdekel,mert kötelességemnek érzem,hogy érdeklődjek a társadalomtól,ezekről.

Mellékhatások,legnagyobb problémák vele,esetleg előnyök,árak szóval minden.

Mi történik,ha elfelejti bevenni,milyen időközönként KELL bevenni,ha leáll vele,mennyi idő alatt távozik a szervezetéből szóval tényleg minden,ami csak témához kapcsolódik.

Köszönöm szépen.

2010. jún. 26. 23:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

23:49 leírt mindent még csak annyit, h a mai tablettáknak már nincs olyan komoly mellékhatása, mint amit anyáink szedtek,szóval nem fog se hízni, se bajszos lány nem lesz

nagyon rendes tőled, h így gondoskodsz a barátnődről :-)

2010. jún. 27. 00:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Sztem Szülés után érdemes szedni, speciel Én félek h A Gyereknek Baja lesz tőle :S sztem majd max Szülés után De Ez az Én véleményem. :D

Remi, h segítettem

2010. jún. 27. 01:00
 13/15 anonim ***** válasza:
milyen baja lenne már tőle a gyereknek? amig szeded, nem lehetsz terhes, ha rendesen szeded.. amikor meg már nem szeded, akkor kiürül a szervezetedből.. :D
2010. jún. 27. 01:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Én másfél éve szedek fogamzásgátlót, mi soha nem is védekeztünk más módszerrel (kivéve, ha elfelejtettem bevenni...). Azon kívül, hogy az első hónapban végig volt enyhe vérzésem, semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Az enyém 6000 Ft 3 hónapra. Már előtte sokat utánaolvastam a témának, és a orvossal is elmagyaráztattam a működését. Ő megnyugtatott róla, hogy később nem lehet belőle bajom, akkor sem, ha akár 10 évig szedem. Engem is vérvételre küldött- úgy tudom, ezt muszáj, mielőtt bármilyet is felírna pl. a májfunkciók miatt- és mivel a családomban volt már trombózisos beteg, még egy különleges vizsgálatot is végeztek a véremen, ami miatt majdnem 2 hónapot vártam, hogy felírja a gyógyszert. De ha jól tudom, ma már olyan fogamzásgátló is létezik, amit azok is szedhetnek, akiknél trombózisra való hajlam áll fenn - legalábbis az egyik volt osztálytársam elvileg olyat szed.

Ha valami gondom volt, és nem találtam meg a betegtájékoztatóban a választ, akkor egyből az orvosomat hívtam- szerintem a barátnőd is kérdezze őt, akármi problémája merül fel. Én pl. egyszer olyan béna voltam, hogy elfelejtettem elkezdeni szedni a 7napos szünet után, mert azalatt épp beteg voltam és másfajta gyógyszert kellett szednem, így fel sem tűnt, hogy a fogamzásgátlót nem szedem... Nem vettem be az első 2 szemet, és így nekem az orvos azt javasolta, hogy akkor hagyjak ki egy hónapot a szedésben, majd a következő vérzéskor kezdjem szedni. Ezalatt az egy hónap alatt természetesen óvszerrel kellett védekezni. Ha csak egy szem marad ki közben, akkor ha jól emlékszem, az van a betegtájékoztatóban, hogy egy hétig kell kiegészítő fogamzásgátló módszer. De ezt is meg lehet kérdezni az orvostól. Ő ismeri a legjobban a felírt gyógyszert, és hogy hogy kell szedni. Pl. nekem a mensi első napján kellett elkezdenem, de van, akinek az 5.-et mondja az orvos. Szóval csak ismételni tudom, amit mondtam: mindig kérdezze/kérdezzétek az orvost, ha gond van, ő tudja minden kérdésre a biztos választ.

Annyit fűznék hozzá az előttem szólókhoz (mivel kb. mindent leírtak a fogamzásgátlóról, amit én tudok/ mondani tudnék), hogy én több olyan lányt is ismerek, akinek azután, hogy abbahagyta a szedést fél évig- egy évig (!) nem jött meg a menzesze. Ez ugye azt jelenti, hogy addig nem ovulált, tehát teherbe sem eshetett.. :( Nem tudom, mennyi idő alatt ürül ki, de jó tudni, hogy ennek kockázata fennáll a szedés abbahagyása után. Mint ahogy írtam, én is kihagytam egy hónapig a szedés, de utána nekem megjött, tehát el is kezdhettem az új levelet. Úgyhogy nem elrettentésképpen szerettem volna mondani, csak hogy tudj róla, mert nekem ezt pl. nem mondta az orvos- gondolom még nem találkozott ilyen panasszal.

És én is csak gratulálni tudok, hogy ilyen figyelmes vagy, és ennyire törődsz a barátnőddel :)

Jah még valami: nálunk a barátom fizeti a felét, mert úgy gondoltuk, így fair. (Bár ha ennyire előrelátó vagy, gondolom erre is gondoltál :))

19/L

2010. jún. 27. 02:05
 15/15 anonim válasza:
Én fogytam a fogamzásgátlótól, gyengült a testszőrzetem, javult a közérzetem, szóvel csupa öröm és vidámság volt minden. A többit a doki elmondja, meg benne lesz a betegtájékoztatóban. :) Sok sikert!
2010. jún. 27. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!