Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátlásról szeretnék...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátlásról szeretnék kérdezni, minél többet megtudni. Hogyan, mit, mikor? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szóval olyan "problémám" lenne,hogy a párommal rendszeres nemi életet élünk.

Eddig gumi óvszerrel védekeztünk,amikor is tegnapelőtt rosszat álmodott,(hogy várandós lett) és fél.

Megbeszéltük,hogy irat fel fogamzás gátlót.Hétfőn megy a nőgyógyászhoz,de amikor feljött a fogamzás gátló téma megijedt,hogy nem,mert elhízik,bajsza nő stb.

Azt szeretném kérdezni,hogy ezek a fogamzásgátló tabletták hogy működnek?

Minden apró kis részlet érdekel,mert kötelességemnek érzem,hogy érdeklődjek a társadalomtól,ezekről.

Mellékhatások,legnagyobb problémák vele,esetleg előnyök,árak szóval minden.

Mi történik,ha elfelejti bevenni,milyen időközönként KELL bevenni,ha leáll vele,mennyi idő alatt távozik a szervezetéből szóval tényleg minden,ami csak témához kapcsolódik.

Köszönöm szépen.

2010. jún. 26. 23:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem fog meghizni, és bajsza se lesz.. ezeket a marhaságokat honnan szedtétek? :D én 2 évig szedtem fogamzasgatlot, és ha akarod, mutatok képet is, h nem vok elhizva, meg nincs bajszom.. :D
2010. jún. 26. 23:25
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
nekem arról kell kép, hogy a nemi szerved környéke nem lett-e szőrösebb
2010. jún. 26. 23:26
 3/15 anonim ***** válasza:
ha ha, vicces.. nem lett, képzeld. :D paraszt.. :D
2010. jún. 26. 23:27
 4/15 anonim ***** válasza:
19%
4. válaszoló :DDDDDDDD indul az esti trollkodás :DDDD
2010. jún. 26. 23:28
 5/15 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon hosszú téma,nehéz röviden összefoglalni.Ha elmegy a dokihoz feliratni,akkor ezeket a kérdéseket neki is tegye fel mindenképp!

Mielött felír vmit a doki,elöbb megvizsgálja.Az eredmények és az esetleges betegségeket kizárva hozza meg a döntését,hogy melyik tablettát írja fel a párodnak.

A tájékoztatóban részletesen benne lesz,hogy mit kell tenni,ha elfelejtette bevenni,vagy hogy milyen mellékhatásokra számíthat.Mivel mindenkinek a szervezete másképp reagál,így még a doki sem tudja előre,hogy nála mi várható majd.Ha durva mellékhatásokat tapasztal,azonnal menjen vissza az orvoshoz!Lehet az első 1-3 hónapban közti vérzése vagy barna folyása,ez még nem gond.Ha elmúlik legkésőbb a 3.hónap végéig,,akkor jó.Hízni lehet,hogy fog,de ez is olyan dolog,amit nem lehet előre tudni.Van,aki hízik van,aki nem.Ilyen a mellnövekedés is,embere válogatja.Minden egyéb mellékhatás abnormális és spuri vissza a dokihoz.

Kockázata is van,mint minden mesterséges dolognak.A peteérést gátolja,így az abbahagyása után lehetnek gondok,de ezt sem lehet általánosságban mondani,mindenkinek másképp reagál a szervezete.

Nem 100%-os védelem ez sem,de ha nincs hányás,hasmenés tabi szedés után 3-4 órán belül és nem kell antibiotikumot bevennie,akkor elég minimális az esély a teherbeesésre.

2010. jún. 26. 23:40
 6/15 A kérdező kommentje:

Értem:)

Vagyis ha nem akarjuk,hogy a következő kérdésünk "lehet-e terhes" legyen,akkor mindenképp megéri felíratni?

Vagyis hát..A kapcsolatunk komoly,gumi vagy fogamzásgátló?

Ki melyiket ajánlja?

2010. jún. 26. 23:47
 7/15 A kérdező kommentje:

A sok ökörnek pedig csak annyit,hogyha nem tudtok rendes válaszokat adni,egy komoly,rendes,jól megfogalmazott kérdésre,inkább maradjatok csendbe.

Nem tudom,nektek ebbe mi örömötök van..Tény,hogy van itt sok olyan téma,ahova ez odaillik..Például sok 10-12-14éves témája,de ez: NEM AZ!

Rendes kérdést tettem fel,elvárom a rendes válaszokat is.

2010. jún. 26. 23:49
 8/15 anonim válasza:

Szia!

Tényleg van olyan fogamzásgátló, amitől megnő az étvágya az embernek, de meg lehet kérdezni, kérni a dokit, hogy ne olyat írjon. A bajszos sztem is hülyeség.

Mellékhatások: a legfontosabbnak én a trombózis veszélyét találom, ha volt a családban, akkor nem ajánlatos. De a doki felírás előtt elküld egy csomó vizsgálatra, vérvételre, hogy biztonságos-e.

Előnyök: enyhébb a menzesz, meg nem fáj annyira, és óramű pontosságú kb a 2. hónaptól.

Az enyém 7000 ft 3 hónapra.

Ha elfelejti bevenni, az ciki: más, ha 12 órán belül jut észébe, vagy azon kívül. De a biztonság kedvéért, sztem állítson be a telefonon emlékeztetőt, akkor tuti nem felejti el.

Minden nap, ugyanakkor kell bevenni. Minél pontosabban veszi be, annál biztonságosabb.

21 tabletta után 7 szünnapot kell tartani, de ez változhat, változtathatja, így változik a vérzés időpontja stb.

Ha abbahagyja, kb. 1 hónap alatt kiürül a szervezetéből.

Vannak olyan gyógyszerek, amik csökkentik a hatékonyságát (pl. antibiotikum).

De vmilyen szinten az összes gyógyszer egyedi, de van hozzá egy vaskos tájékoztató, azt olvassátok el majd.

Kb. ennyi jut eszembe. Remélem segítettem!

ps. Kb mindenki előttem, nem értem mért szóltok be, sztem tök rendes, hogy így érdeklődik és félti a barátnőjét.

2010. jún. 26. 23:49
 9/15 anonim ***** válasza:

23:40-es vagyok

Nem foglalnék állást,hogy melyik a jobb,a gumi vagy a tabletta.Mindegyiknek van előnye és hátránya.Az biztos,hogy most elindítottál itt egy lavinát és legkésőbb holnap estére acsarkodó válaszok fognak érkezni a tabi pártiak és gumi pártiak között!

Ezt döntsétek el ti,beszéljétek meg,hogy hogy lenne nektek jó és konzultáljatok egy orvossal,mert pl. a tabletta szedését egy csomó betegség megakadályozhatja,ezeket feltétlenül ki kell zárni,hogy biztosan ne legyen a párodnak gondja szedés közben.

2010. jún. 26. 23:52
 10/15 anonim ***** válasza:
kérlek, ne indits vitát tabletta és gumi témakörben.. :S amugy én is értelmesen válaszoltam.. :)
2010. jún. 27. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!