Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne ilyen esetben a megfelelő fogamzásgátlási módszer?
Mikor összejöttünk a párommal, gumit használtunk eleinte, viszont mindkettőnk utálta, főleg én, borzalmas, élvezhetetlen vele az együttlét.
Váltottunk, elkezdtem fogamzásgátló tapaszt használni. Egy darabig jó volt, utána 2-3 nap után leesett, bőrirritációt okozott, és rettenetes hüvelyszárazságot.
Most 2 éve használok hüvelygyűrűt, minden szuper, kivéve egyetlen dolgot: az elmúlt fél évben nincs libidóm, nem kívánom a szexet...
Most pedig eléggé meg vagyunk lőve..
- tablettát nem merek szedni, mert gyakran van enyhe hasmenésem, folyamatosan aggódhatnék, hogy vajon hat-e, emellett ismerem magam, elfelejteném bevenni néha (szedek más jellegű gyógyszert napi szinten, sokszor elfelejtem bevenni azt is)
- implantátum, injekció is hormonos, lehet, hogy meglennének ugyanazok a problémák, amik jelenleg is, csak ezeket abbahagyni se olyan könnyű
- pesszáriumról, méhszájsapkáról rosszakat olvastam, sokan panaszkodtak hogy macerás, kényelmetlen, és annyira nem is tűnik megbízhatónak
- a méhen belüli eszközök nagyon tetszenének, de anyukámnak a spiráltól nagyon durva problémái lettek (konkrétan nem sokon múlt az élete), és neten is nagyon kellemetlen mellékhatásokról számoltak be emberek (extrém erős vérzés, komoly fájdalmak, stb)
Halál komolyan gondolkozom a művi meddővé tételen, de még fiatalok vagyunk (24 és 25 évesek), és bár jelenleg úgy gondoljuk, hogy soha nem akarunk gyereket, ki tudja, mit hoz az élet, nem akarom később megbánni, hogy elvettük magunktól a lehetőséget örökre, hogy babánk lehessen.
Vannak fogamzásgátlási módszerek, amik jók lennének, csak azok még tesztelési fázisban vannak, nem elérhetőek. (pl. Vasalgel)
Mit érdemes tenni ilyen helyzetben?
Maradjon a jelenlegi gyűrű, amivel csak ez az egy baj van, és próbáljunk minden létező módszert mellette a libidóm feltámasztására?
Vagy váltsunk? De akkor mire?
Itt egy bécsi kórház és azt írja hogy 25 év a korhatár, szerintem olvassátok el. Viszont azoknak ajánlják akik mát túl vannak a családalapításon, de szerintem attól függetlenül ott megcsinálnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!