Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha fogamzasgatlo tablettat szedek szabad dohanyozni?
2 eve dohanyzom es a latexra allergias vagyok, ezert adtak tablettat. Ma kaptam. Azt mondjak trombozist (vagy mi az) lehet tole kapni stb stb.
Fiatal/L
Létezik latexmentes gumi, msrészt, ha olyan fiatal vagy, hogy a korod sem mered kiírni, akkor meg pláne nem ajánlom a tabit.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: ha ragaszkodsz a tabihoz, akkor szokj le a cigiről, mert a trombózisnak halálos szövödménye is lehet!
16 évesen inkább a tabit ajánlották, mint a latexmentes gumit!?
Inkább fordulj lelkiismeretes dokihoz, ne olyanhoz, aki az egészségtelenebb verziót ajánlja! A tabi cigi nélkül sem tesz jót, pláne egy tininek!
A fogamzásgátló tabletta és a dohányzás is emeli a trombózis kockázatát. Ha együtt alkalmazod a kettőt, akkor meg a hatás összeszorzódik. Szóval baromira nem ajánlott mellette dohányozni.
Utolsó: Valószínűleg nem véletlen ajánlotta az orvos még így is az "egészségtelenebb" megoldást. A fiatalok nagy része képtelen normálisan óvszerrel védekezni. Minden második alkalommal "éppen elfogyott", "épp nem volt kedvünk", "épp lecsúszott", "a pasim nem szereti gumiban". És a tabletta még mindig kevésbé káros, mint egy fiatalkori abortusz.
Az orvosokat is meg lehet érteni, elég dolgot látnak...
En nagyon bizom az orvosomban. Nagyon okosakat mond es mindig segit nekem barmi fele ilyen bajom van. Magyarorszagon nem ilyenek az orvosok mint itt (tisztelet a kivetelnek persze) Edinburghban.
Itt ingyen adnak minden gyogyszert, a tablettat is ugy adta hogy ha mindet bevettem, menjek vissza es megint adnak. Ugyanigy van az ovszerrel. Meg elvileg a mai tablettakban nincs olyan rendkivul sok hormon mint regebben.
A masik meg hogy mi nem ilyenek vagyunk a baratommal hogy nem figyelunk az ovszerre ilyesmi. Mindig is hasznaltunk es ha a tablettatol barmi fele bajom lesz vagy nem lesz jo akkor vissza terunk a gumihoz. Felelosegteljesen csinaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!