Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló mellett (mennyit) lehet dohányozni? Elfelejtettem megkérdezni a dokit
Synicia fog.gátlót írt fel a doki, és tegnap vettem be az elsőt. Naponta maximum fél dobozzal szívok.
18l
Legjobb ha semennyit:
Symicia és trombózis
Trombózis vénában
A "kombinált" fogamzásgátló tabletták szedése, beleértve a Symicia-t is, növeli a vénás trombózis kockázatát (vérrög keletkezése a vérerekben) összehasonlítva azokkal a nőkkel, akik nem szednek fogamzásgátló tablettát.
A vénás trombózis kockázatát általánosságban a következők növelik:
- idős kor
- ha túlsúlyos
- ha Önnek vagy közeli hozzátartozójának trombózisa vagy tüdőembóliája volt fiatal korban
- súlyos műtét, tartós ágynyugalom vagy súlyos balesete volt. Fontos, hogy elmondja orvosának, hogy Symicia-t szed, mert lehetséges, hogy a kezelés szüneteltetését fogja javasolni. Kezelőorvosa fogja megmondani, mikor kezdheti újra a Symicia szedését. Ez általában két héttel azután van, ha már teljesen járóképessé vált.
Trombózis artériában
A "kombinált" fogamzásgátló tabletta szedése összefügg az artériás trombózis (egy artéria elzáródása) megnövekedett kockázatával, például a szív ereiben (szívroham) vagy az agyban (sztrók).
Az artériás trombózis kockázatát általánosságban a következők növelik:
- dohányzás. Ha Ön Symicia-t szed, tanácsos a dohányzást abbahagyni, különösképpen, ha már elmúlt 35 éves.
- emelkedett vérzsírszint (koleszterin vagy triglicerid)
- magas vérnyomás
- migrén
- szívproblémák (például szívbillentyű betegség vagy szívritmus zavar)
forrás: [link]
Akkor addig ne szedd a tablettát, míg le nem szoksz. Vagyis....azt csinálsz, amit akarsz, a te egészséged.
De nem tudom mennyire díjaznád, ha trombózist kapnál.
A hatását nem befolyásolja, csak éppen mind a kettő elég durván növeli a trombózis esélyét.
Épp ma kötötte a lelkünkre a kórélettan tanár, hogy soha a büdös életbe ne jusson eszünkbe a kettőt együtt "használni".
Én soha nem cigiztem, naponta sportoltam, mégis trombózisom lett.
Csak annyit mondok, hogy újra meg kellett tanulnom járni 2 hónapnyi kórházban fekvés után.
Ja és kivizsgáltak tabi-szedés előtt, nincs Leiden-mutációm.
Utolsó: Nem csak Leiden mutáció okozhat trombózist. Pl. egyik ismerősömnek protrombin mutációja volt, azért kapott a tabi mellett tüdőembóliát.
Ezt csak azért mondom, mert nem árt, ha kivizsgáltatod magad (ha a kórházban nem tették), hogy később ne legyen baj belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!