Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mekkora az esélye annak, hogy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora az esélye annak, hogy teherbe esett?

Figyelt kérdés
A barátnőm fogamzásgátlót kezdett el szedni életében először 13 nappal ezelőtt. Az orvos elvileg azt mondta neki, hogy a menstruációja 2-3. napján kezdje el szedni, hogy elkerülje a heteken át tartó vérezgetést. Tegnap együtt voltunk, és elélveztem benne.

2018. júl. 2. 12:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nagyon kezdek félni... Remélem sem az orvos sem a barátnőm nem ilyen könnyelmű... Én hibáztam hogy vakon bíztam...
2018. júl. 2. 15:23
 12/21 A kérdező kommentje:
Egyébként a barátnőm magánorvosnál volt.. de most kezdek kételkedni
2018. júl. 2. 15:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Milyen fajta fogamzasgatlo tablettat szed a baratnod?
2018. júl. 2. 15:27
 14/21 A kérdező kommentje:

Dienille

Örülök hogy egyáltalán ki tudtam szedni belőle ezeket, mert szerinte semmi közöm nincs a nőgyógyászati dolgaihoz ...

2018. júl. 2. 15:34
 15/21 anonim ***** válasza:

Elolvastam a betegtajekoztatot az alapjan az elso napon kellett volna bevennie, de arra vonatkozoan nem ir semmit, ha mas napon tortenik a bevetel.

Azt viszont egyaltalan nem ertem miert nem akar veled ilyeneket megbeszelni. Egy kapcsolat alapja az oszinteseg.

Sot nagyon oda kell figyelnie hogy je felejtsen el tablettat bevenni mert akkor megtortenik a baj ha kimaradnak szemek!

Ha o nem eleg felelossegteljes probalj meg ra te oda figyelnu.

2018. júl. 2. 15:53
 16/21 anonim ***** válasza:

Elolvastam a betegtájekoztatót és abban az áll, hogy a menstruáció első napján kell bevenni az első tablettát.

A legjobb az volna ha az orvost meglátogatnátok még egyszer és utánakérdeznétek. Esetleg egy vizsgálat sem árthat, hogy biztosra menjetek.

2018. júl. 2. 15:59
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Remélem, hogy nem 100% az esélye annak hogy teherbe esett, és abba a pár százalékba beleesik.

Azt nem tudom, hogy a tabletta szedése ideje alatt van-e értelme "ciklus közepéről" beszélni. Mert lényegében tegnap a "14.napon" voltunk együtt (a tabletta szedésének 12.napján). Ha ez számít, és tényleg nem véd így a tabletta, csak ha az első nap szedi be, akkor sajnos nagy az esély. :(

2018. júl. 2. 16:16
 18/21 anonim ***** válasza:
Csináljon egy tesztet az aktus után 2-3 héttel. De nem hiszem, hogy baj lenne. Egyébként nem értem, a doki miért nem az első napi kezdést javasolta, ha már a tájékoztató szerint csak így szabad elkezdeni. Én tuti a tájékoztatóra hallgattam volna.
2018. júl. 2. 16:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Tabletta esetén NINCS értelme középidőről beszélni, sőt, fogamzásgátló szedésekor az első és utolsó hét a legveszélyesebb kihagyás szempontjából. (Ha második héten hagy ki egy szemet, még csak pótolni sem kell, akkor is véd!).

Egyébként érdeke,s mert kb. mindegyik kombinált tabletta előiratában benne van, hogy el lehet kezdeni a ciklus 2-5. napján is, de ilyen esetben egy hét védekezés szükséges. Viszont ennél a típusúnál nincs benne, és az ugyanilyen hatóanyagú, más gyártó által gyártott készítmény betegtájékoztatójában sem. Én így tuti nem mertem volna...De 13 nap után jó eséllyel nem lesz gond.

Ha nem jön meg a megvonásos vérzése, csináljon egy tesztet.

2018. júl. 2. 22:33
 20/21 anonim ***** válasza:
100% meg nem lehet a teherbeesés esélye, hiszen egy ciklusban, ovulációkor, ha mindketten makk egészségesek vagytok és nem védekeztek semmivel, akkor is "csak" kb. 25% az esély.
2018. júl. 2. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!