Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Depresszióra hajlamosak szedhetnek fogamzásgátló tablettát?
Azt olvastam,hogy a fogamzásgátló tabletták okozhatnak depressziót meg hangulatingadozásokat.És az egyik tabletta leírásánál olvastam,hogy kell szólni a nőgyógyásznak ha hajlamosak vagyunk a depresszióra.
Így szedhetek fogamzásgátló tablettát,vagy rontana a helyzeten? Milyen más alternatívák vannak még?
Sajnos az óvszert nem érzem elég biztonságosnak.
18/L
Szia!
Szerintem az a legjobb, ha a nőgyógyászodhoz fordulsz ez ügyben. Ő sokkal inkább otthon van a témában (azaz milyen fogamzásgátlók vannak a piacon és milyen mellékhatásai lehetnek azoknak).
A másik! Ha depressziós vagy (/leszel bármikor), kérj segítséget (van, bár korlátozottan TB által finanszírozott megoldás is erre). Rohadtul nem egy vicc!
Szia!
Én nem ajánlanám. De persze ez gyógyszertől függ.
Én nem vettem még észre magamon, hogy hajalmos lennék a depresszióra, mégis amikor elkezdtem a gyógyszert nagyon rosszul éreztem magam. Akkor nem tudtam, hogy ezzel függ össze. Utólag, mikor másodjára kezdtem el, akkor újra ugyan az volt a helyzet, és ekkor jöttem rá, hogy a gyógyszer volt az oka.
Mistral volt a neve.
Az óvszert nem érzed biztonságosnak? Az óvszer véleményem szerint a legbiztonságosabb. Meg van az esély, hogy kiszakad, de ha kiszakad, azt észre veszed, és tudsz még változtatni a helyzeten.
De a gyógyszer mellett ha teherbe esel, lehet észre sem veszed. Ha észre sem veszed, akkor nyilván tovább szeded a gyógyszert, ami károsíthatja is akár a magzatot.
És elég sokszor hallottam, hogy gyógyszer mellett esett teherbe valaki.
Illetve én azt is észre vettem magamon, hogy a gyógyszer gyengítette az immunrendszeremet is.
Lehet, hogy még lesz olyan, amikor fogamzásgátlót szedek, de akkor tuti egy másikat próbálok ki, illetve magán nőgyógyász véleményét kérem ki.
De ez mind személy- és gyógyszerfüggő is. Ezek csak az én személyes tapasztalataim.
Sajnos tapasztaltam.
13 éves koromban diagnosztizáltak depresszióval, onnantól időszakosan előjött, volt, hogy kellett szedjek miatta gyógyszert.
22 voltam (kislányom születése után), mikor úgy döntöttünk az exemmel, hogy megpróbálom a fogamzásgátlót. 1 dobozzal használtam el, nagyon rosszul voltam fizikisan is tőle, a depresszióm is előjött, és a szexet sem kívántam.
Onnantól megfogadtam, soha többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!