Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzasgatlot 1 honapra abba szeretnem hagyni (lenyegtelen, hogy mert), ha 4 honap utan abba hagyom a menstuaciom normalisan megjon? Ti ha mar hagytatok abba rendesen megjott? Lehet baj belole ha abba hagyom
Nem, van akitől kiskorában sem.
Mégis mi indokolja a vérvételt? Semmi. Terhesség alatt vesznek vért, cukorbetegeknél, laborvizsgálatnál, vagy speciális szűréseknél, véradásnál. Ha ezek közül egyik kategóriába sem tartozik a kérdező, akkor nagyon könnyen elképzelhető, hogy eddig még nem volt vérvételen. Másrészről ha volt is, egy laikusnak nem kötelező tudnia, sőt jobb is, ha nem tudja szerintem, hogy mi van egy laborértéken. Nem véletlenül szakemberek értékelik. Másrészről tele van rövidítéssel és idegen szavakkal. Honnan kellene tudnia pl. mi az a transferrin? Vagy eosinophil granulocyta? Sehonnan, mert latin szakszavak.
De, a fogamzásgátló szedése pont hogy indokolja a vérvételt... Mindenkinek el kell mennie előtte vérvételre, hogy megnézzék elsősorban a májfunkciókat, de nekem pl. még a trombózisra való hajlamot is vizsgálták, mert a családban előfordult már. Szóval ha fogamzásgátlót szed a kérdező, akkor elvileg már látott laboreredményt...
Egyébként kedves kérdező, emiatt semmiképp ne hagyd abba a szedést. A májfunkciókat kicsit ronthatja, bár nem hiszem hogy nagy mértékben (nekem pl. normális volt fél év tabiszedés után is) de úgyis az orvosoddal kell megbeszélned az eredményt, Ő meg elvileg tud róla, hogy fogamzásgátlót szedsz. Másba nem nagyon "szól bele" - emiatt inkább ne hagyd abba a szedést -attól "megkergülhet" a hormonrendszered. Vagy ha mindenáron abba akarod hagyni, akkor beszéld meg a nőgyógyászoddal, és ő majd javaslatot tesz, hogy mikortól szedheted újra.
Na hát itt a gond. Általában szükséges előtte a vérvétel, gyakorlatilag sok esetben nem csinálnak vérvételt, mert a családban trombózis pl. nem volt. Ez tény és való, hogy lecsökkenti az esélyeket. Én ha nem lenne hajlam akkor sem szednék.
Épp ezért mondom, hogy könnyen lehet, hogy soha nem volt vérvételen.
Dehogy vesznek. Suli előtt miért vennének? Ha babától vesznek is, szerinted ugyanúgy, mint az embertől? Egy babát nem kérhetsz meg, hogy szorítsa ökölbe a kezét, maradjon nyugton.
Te vágod ezeket, de egy átlagember, aki nem tanult róla soha, honnan tudná? Fogalma sincs. Ameddig nem tanultam ilyet én sem tudtam, pedig nálunk szinte mindenki orvos, vagy mentőtiszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!