Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor kell óvszert használnunk vagy sem?
A ciklusom 5. napján vagyok, ma írta fel nekem a nőgyógyászom a Velgyn fogamzásgátló tablettát és azt mondta, hogy ma még elkezdhetem szedni, de ebben a hónapban végig védekeznünk kell, a betegtájékoztató pedig a következőt írja: "Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban kiegészítő fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia."
Most akkor kell védekeznünk egész hónapban, vagy nem? Tapasztalatok?
Hihetsz a betegtájékoztatónak, azonban mivel még csak most kezded el szedni, így jobban jársz, ha az egész hónapot végigvédekezitek, mert nagyobb az esélye mivel rutintalan vagy még, hogy esetleg kimarad szem, vagy nem vagy tisztában bizonyos dolgokkal és máris nem hat a tabletta, te meg netán terhes leszel. Majd ha megszokod, arra azért elég 1 hónap, akkor már biztonsággal hagyatkozhatsz csak a tablettára.
De egy dolgot mindenképpen javaslok figyelmedbe, mégpedig hogy olvasd el a betegtájékoztatót akár többször is. Sokat fog segíteni bármilyen probléma merül fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!