Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Kell óvszert használnunk a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kell óvszert használnunk a barátommal?

Figyelt kérdés

Most váltottam tablettát (Symiciáról Lyndinettere). Az első hónapban kell kiegészítő védekezést használnunk úgy, mint amikor elkezdtem először gyógyszert szedni?

(3 hónapig szedtem a symiciát, csak bevonták, így muszáj voltam másikat felíratni. most van a 7 napos tabletta szünet és utána egyből kezdem a másik gyógyszert.)

2011. szept. 28. 16:25
 1/9 A kérdező kommentje:
Olvastam a betegtájékoztatóban, hogy szünetet kéne tartani, de nekem ilyet nem mondott az orvos.
2011. szept. 28. 16:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Én biztos ami biztos, védekeznék máshogy is az első hónapban.
2011. szept. 28. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is védekeznék mellette óvszerrel is, legalább 2 hétig.

Amúgy a szünet is legalább annyira káros, mint a folyamatos tablettaszedés.

2011. szept. 30. 07:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha akkor kezded, amikor a másikat kéne bevenned, akkor nem, de ez benne van a betegtájékoztatóban is. Én már a 4. féle gyógyszert szedem (bár az utolsó kettő ugyanaz, csak más a neve, mert az egyiket bevonták jogi vita miatt), és minden tájékoztatóban ez van leírva. Persze, ha nagyon stresszelsz rajta, akkor használjatok gumit is, mert nem jó idegeskedni.
2011. szept. 30. 09:14
 5/9 anonim válasza:
Tényleg bevonták a Símiciát?? :O:O nekem még van belölle 1 levelem... most akkor bevegyem, vagy ne??? azt lehet tuduni miért vonták be???
2011. szept. 30. 10:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Ugyanazért, amiért a Jangee-t. Az adott gyógyszergyár túl hamar készített a Bayer fogamzásgátlójából generikumot (tehát ugyanazon hatóanyagú, ugyanolyan tabletta más névvel), így a bíróság bevonta az összeset, amíg nincs jogi döntés. Én ebben a hónapban jártam így a Jangee-val, a gyógyszerész adott helyette Yadine-t (ez az eredeti), mert gyakorlatilag ugyanaz, csak más névvel. Nyugodtan vedd be, és kezdj el érdeklődni, hogy mi az eredetije.
2011. szept. 30. 10:35
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

a symiciát nem vonták ki a forgalomból, nem tudom, ki terjeszti ezt!

[link]

kérdező a betegtájékoztatóban le van írva, hogy kell szedni "Más fogamzásgátló készítményről történő áttérés

A régi csomagban található összes tablettát vegye be, majd tartson szünetet. A szünetben jelentkező vérzés 1. napján kezdje el a Lindynette tablettát szedni.

A mini-tablettáról bármelyik nap át lehet térni a Lindynette tablettára, de a szedés első 7 napján egyéb fogamzásgátló módszert is alkalmazni kell." - az említett szünet a 7 napos szünet, csak nem lesz 7 napos, mert a vérzésnél beszeded a lindynettet

2011. szept. 30. 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:

tegnap 22:30

Nem kivonták, hanem ameddig a bíróság nem hoz döntést, addig pár hónapig bekérették az összeset (mint írtam, jogi vita van a dologban). De ugyanez a helyzet jó pár fogamzásgátlóval.

2011. okt. 1. 10:47
 9/9 anonim ***** válasza:

az, hogy a cég visszahívta a termékeit, nem azonos a forgalomból való kivonással, amit ugye csak az ogyi tehet meg

[link]

kb 5 másik azonos hatóanyag-tartalmú szer van a piacon

2011. okt. 1. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!