Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az mindegy, hogy mennyi vízzel veszem be a fogamzásgátlót? Itt nem fél literre gondolok, hanem, hogy 2-3 korty (kb. negyed kis pohárnyi). Vagy teljesen mindegy, csak a lényeg, hogy vízzel és ne kávéval stb?
Végül is eddig is szedted a C-vitamint és nem lett baj.
Minél többet veszel be belőle, annál inkább üríti a szervezeted a C-vitamint:
– alacsony dózisnál (kevesebb mint 30 mg) a C-vitamin 100%- a felszívódik.
– tipikus normál táplálkozás esetében (30 – 200 mg/nap), a C-vitamin 70% – 90%- a szívódik fel. 80% szívódik fel 100 mg C-vitamin dózis esetén. 72% szívódik fel 200 mg C-vitamin dózis esetén.
– 1.000 – 1.500 mg dózis esetén kb. 50% C-vitamin szívódik fel.
– 12.000 mg-os dózis esetén kb. 16% C-vitamin szívódik fel.
Persze,kipisiled a felesleget,de éppen ezért akkor feleslegesen veszel be annyit egyszerre.
Nem tudtam és még most se nagyon értem. Szeretek a tájékoztatóra hagyatkozni, de ez nem válik be úgy látszik.
Semmit sem merek már szedni komolyan. Főleg, hogy alig ír valamit a papír. Meg nem szoktam sokszor c vitamint bevenni csak amikor betegesebb vagyok, ami ilyenkor gyakori gondolom sokaknál. Nem értem miért mond minden orvos mást. Kinek higgyek?
Azért mert minden annyira egyénfüggő,hogy nem mernek állást foglalni,ami nagyon sajnálatos.De ,ugye egyszerűbb azt mondania a dokinak,hogy minden bezavar,így nem lehet gond.
Ha ,miután felszívódott a gyógyszer,akkor veszed be a C-vitamint,úgy egész biztos,hogy nem lehet baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!