Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az mindegy, hogy mennyi...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az mindegy, hogy mennyi vízzel veszem be a fogamzásgátlót? Itt nem fél literre gondolok, hanem, hogy 2-3 korty (kb. negyed kis pohárnyi). Vagy teljesen mindegy, csak a lényeg, hogy vízzel és ne kávéval stb?

Figyelt kérdés

#víz #Fogamzásgátló bevétele
2018. jan. 29. 19:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Végül is eddig is szedted a C-vitamint és nem lett baj.

Minél többet veszel be belőle, annál inkább üríti a szervezeted a C-vitamint:

– alacsony dózisnál (kevesebb mint 30 mg) a C-vitamin 100%- a felszívódik.

– tipikus normál táplálkozás esetében (30 – 200 mg/nap), a C-vitamin 70% – 90%- a szívódik fel. 80% szívódik fel 100 mg C-vitamin dózis esetén. 72% szívódik fel 200 mg C-vitamin dózis esetén.

– 1.000 – 1.500 mg dózis esetén kb. 50% C-vitamin szívódik fel.

– 12.000 mg-os dózis esetén kb. 16% C-vitamin szívódik fel.

Persze,kipisiled a felesleget,de éppen ezért akkor feleslegesen veszel be annyit egyszerre.

2018. jan. 29. 20:03
 12/17 anonim ***** válasza:
52%
Én víz nélkül szoktam bevenni a fogamzásgátló tablettát, az elmúlt három évben még egyszer sem estem teherbe tőle...
2018. jan. 29. 20:04
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem tudtam és még most se nagyon értem. Szeretek a tájékoztatóra hagyatkozni, de ez nem válik be úgy látszik.

Semmit sem merek már szedni komolyan. Főleg, hogy alig ír valamit a papír. Meg nem szoktam sokszor c vitamint bevenni csak amikor betegesebb vagyok, ami ilyenkor gyakori gondolom sokaknál. Nem értem miért mond minden orvos mást. Kinek higgyek?

2018. jan. 29. 20:06
 14/17 A kérdező kommentje:
Én így is mindig úgy érzem, mintha a torkomon akadna, így inkább egy 2-3 kis korty vízzel. Remélem nem gond.
2018. jan. 29. 20:07
 15/17 anonim ***** válasza:

Azért mert minden annyira egyénfüggő,hogy nem mernek állást foglalni,ami nagyon sajnálatos.De ,ugye egyszerűbb azt mondania a dokinak,hogy minden bezavar,így nem lehet gond.

Ha ,miután felszívódott a gyógyszer,akkor veszed be a C-vitamint,úgy egész biztos,hogy nem lehet baj.

2018. jan. 29. 20:27
 16/17 A kérdező kommentje:
Eleve nem szedek semmit. Nem merek. Ha fáj valamim se. Inkabb tűröm. De ha esetleg be is vennék valamit akkor azt reggel a foggatlot meg este, ahogy szoktam.
2018. jan. 29. 20:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Na hát mi pont ezért védekezünk gumival. Én is folyamatosan rettegnék hogy éppen mi zavarhatja be.
2018. jan. 30. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!