Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló elkezdése és védettség kialakulása így? (Többi lent! )
Figyelt kérdés
Sziasztok. Érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. Az a problémám, hogy este 9 órakör jött meg a havi vérzésem(előtte csak minimális barna pecsételés volt aznap), még nem váltottam ki ekkor a fogamzásgátlót, így másnap este 8-kor vettem be az első szemet. Gyakorlatilag ez még a ciklusom első napjának számít szerintetek? A védettség miatt kérdezem, azt írja a tájékoztató, hogy ha az első nap beveszem rögtön véd, ha a 2-5. napon akkor egy hétig kiegészítő védekezés szükséges. A 7 napot mindenképpen ki szeretnénk várni a párommal, de sok helyen írják, hogy egy hónapot is érdemes lenne. Megengedhető az első ciklusban a védekezés nélküli szex ez esetben már?2018. jan. 29. 10:19
1/4 anonim válasza:
Nekem az orvosom azt javasolta, hogy a biztonság kedvéért várjuk ki az egy hónapot.
Szerintem a ciklus második napjának számit és gondolom véd 1 hét után, ha a tájékoztató azt írja.
2/4 anonim válasza:
Ez a ciklus első napja volt. De szerintem az első hónapban meg használjatok kiegészítő védekezést. Nekem is azt javasolták, bár elméletileg az én gyogyim is az első naptól védett.
3/4 anonim válasza:
Azért egy hónap óvszeres szex nem a világ vége, fő a biztonság és a nyugalom. Én is kivárnám az első hónapot, mert akkor biztosan nem lesz gond, és legalább közben tudsz arra koncentrálni, hogy figyeld magad, van-e valamilyen nem várt mellékhatás.
4/4 anonim válasza:
Nem véletlen írják rá, hogy azonnal, ill. egy hét után véd. A gyógyszercégek sem hülyék, hogy felesleges pereket vegyenek a nyakukba a nem megfelelő tájékoztatás miatt.
Az orvosok azért szoktak egy hónapot javasolni, mert amíg nem épül be a napi rutinodba a tabletta, addig jóval nagyobb eséllyel hagysz ki egy-egy szemet.
Tehát a második héttől kezdve (ha tökéletesen szeded a tablettát) együtt lehettek kiegészítő védekezés nélkül, de szerintem egyszerűbb még 3 hetet kibírni óvszerrel, mint 3 héten keresztül parázni, hogy terhes lettél-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!