Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló elkezdése és...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló elkezdése és védettség kialakulása így? (Többi lent! )

Figyelt kérdés
Sziasztok. Érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. Az a problémám, hogy este 9 órakör jött meg a havi vérzésem(előtte csak minimális barna pecsételés volt aznap), még nem váltottam ki ekkor a fogamzásgátlót, így másnap este 8-kor vettem be az első szemet. Gyakorlatilag ez még a ciklusom első napjának számít szerintetek? A védettség miatt kérdezem, azt írja a tájékoztató, hogy ha az első nap beveszem rögtön véd, ha a 2-5. napon akkor egy hétig kiegészítő védekezés szükséges. A 7 napot mindenképpen ki szeretnénk várni a párommal, de sok helyen írják, hogy egy hónapot is érdemes lenne. Megengedhető az első ciklusban a védekezés nélküli szex ez esetben már?

2018. jan. 29. 10:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az orvosom azt javasolta, hogy a biztonság kedvéért várjuk ki az egy hónapot.

Szerintem a ciklus második napjának számit és gondolom véd 1 hét után, ha a tájékoztató azt írja.

2018. jan. 29. 10:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez a ciklus első napja volt. De szerintem az első hónapban meg használjatok kiegészítő védekezést. Nekem is azt javasolták, bár elméletileg az én gyogyim is az első naptól védett.
2018. jan. 29. 11:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy hónap óvszeres szex nem a világ vége, fő a biztonság és a nyugalom. Én is kivárnám az első hónapot, mert akkor biztosan nem lesz gond, és legalább közben tudsz arra koncentrálni, hogy figyeld magad, van-e valamilyen nem várt mellékhatás.
2018. jan. 29. 11:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlen írják rá, hogy azonnal, ill. egy hét után véd. A gyógyszercégek sem hülyék, hogy felesleges pereket vegyenek a nyakukba a nem megfelelő tájékoztatás miatt.

Az orvosok azért szoktak egy hónapot javasolni, mert amíg nem épül be a napi rutinodba a tabletta, addig jóval nagyobb eséllyel hagysz ki egy-egy szemet.

Tehát a második héttől kezdve (ha tökéletesen szeded a tablettát) együtt lehettek kiegészítő védekezés nélkül, de szerintem egyszerűbb még 3 hetet kibírni óvszerrel, mint 3 héten keresztül parázni, hogy terhes lettél-e vagy sem.

2018. jan. 30. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!