Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elmegyek nőgyogyászhoz fogamzásgátlót kiratni akkor
még fog csinálni? Megvizsgál ott lent? Mert halottam már
olyat h nem vizsgál meg de ztem me szükséges h
kivizsgáljon!
amúgy azolyan orvosnak aki nem vizsgál tényleg el kéne venni a diplomáját.
2010. jún. 6. 16:07
Az orvosnak megkéne vizsgálnia... Sajnos nekem nem csinált rákszűrést, pedig mondtam neki, hogy szeretnék... Csak megnézett, hogy egészséges vagyok-e, aztán hasraütés szerűen felírta a gyógyszert... -.-" Azóta meg szenvedek a mellékhatásaitól, pedig szombaton kezdem majd a 4. hónapot... Úgyhogy váltani is fogok... Tehát tanácsolom neked, hogy mindenféle képpen vizsgáltasd ki magad mielőtt felírja a gyógyszert az orvosod.
2010. jún. 6. 16:16
Utolsó: Ott hibázott az orvos, hogy nem csinált rákszűrést. De azért nem kell izélni, hogy hasraütésszerűen írta fel a gyógyszert. Ugyanis minden orvos ezt csinálja. Honnan tudná, hogy neked mi a jó, és hogy mire hogy reagálsz? Elárulom: sehonnan. Tippel...olyat ír fel, ami általában az emberek többségének jó...de lehet neked nem lesz az..
De sem a rákszűrésből, sem a vizsgálatból, sem a vérvételből nem tudja megállapítani, hogy neked milyen gyógyszer kell.
Ha meg egy éven belül volt már rákszűrésed, akkor valószínűleg azért nem csinált.
2010. jún. 6. 16:29
A mellékhatások valóban nem a rákszűrés vagy a vérkép hiánya miatt keletkeznek. azt előre senki nem tudhatja, hogy az éppen felírt gyógyszertől lesznek e mellékhatások. a vizsgálattal azt szűri ki, szedhetsz-e úgy általában tablettát!
miután megérkezett a vérképem eredménye, tőlem csak annyit kérdezett, hogy régen mit szedtem és ugyanazt szeretném-e vagy valami mást. mondtam, hogy ha lehet, valami mást. erre felírta a Lyndinette-t.
2010. jún. 6. 16:36
utolsó válaszoló. a hormonszintet a vérből vizsgálják. következésképpen az orvos ha elég alapos, akkor nem hasraütésszerűen ad gyógyszert. ennyit számít. szerintem nekem írtál, hogy olvassam már el basszus. hát basszus elolvastam és mindezzel tisztában vagyok. a kérdező alap kérdésére válaszolva, azonban a gyógyszer felírásához manuális vizsgálatra nincs szükség. a rákszűrés és egyéb kenetvétel csak az orvos alaposságát támasztja alá. (medikus vagyok)
2010. jún. 6. 16:37
Vérvétel során alapesetben nem vizsgálnak hormonokat....azt csak akkor szoktak, ha van olyan tünet, ami hormonproblémára utal.
Sima vérvételen májfunkciót néznek!!! És abból nem tudják megállapítani, neked mi a jó. De amúgy hormonszintből sem tudják megállapítani, szóval mindegy. Max ha vkinek magas a tesztoszteronja, akkor antiandrogén hatásút írnak..aztán ennyiben ki is merül.
2010. jún. 6. 16:40
a nőgyógyászati vérvizsgálat hormont és májfunkciót néz, ez nem alap nagylabor. megyeszékhelyen lakom, orvosnak tanulok. bizonyára hiányos az ismeretem és az információim is hibásak. elnézésedet kérem.
2010. jún. 6. 16:46
Hanyadéves vagy? Amúgy elhiszem amit mondasz, nem kell ennyire kiakadni. Én úgy tudtam ezeken a vérvételeken csak májfunkciót néznek. De amúgy miért nem végeznek el mindenkinél pl trombózis hajlam vizsgálatot? Úgy tudom az is kimutatható. Vagy az már drága?:S
2010. jún. 6. 16:49
2. végén vagyok. mellesleg mondom, hogy igen, azért enm, mert nem alap vizsgálat és mert drágább, mint a sima labor. magánorvosnál mindig csinálnak, de sok másik is kéri az első gyógyszer előtt... végeznek trombózis vizsgálatot is, de az az alap laborban is benne van. azért reagáltam élesen, mert nagyon utálom, amikor nyilvánvalóan hülyének néznek többek között ebben a témakörben és olyanon megy a cirkusz, ami nem is ide tartozik. azt sem szeretem, ha valaki ostoba és hiányos félválaszokat ad, mert ezekből teremnek a fantasztikus egészségüggyel kapcsolatos mítoszok... itt keltik pl az orvosok és ápolók rossz hírét. stbstb.
2010. jún. 6. 16:54
Akkor ha jól tudom még nem tanultál nőgyógyászatot:)
2010. jún. 6. 16:59
Kapcsolódó kérdések: