Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyira ajánlott fogamzásgátlót újra szednem? Mennyire lehet káros, okozhat melldaganatot?
Sziasztok! Az a helyzet áll fenn, hogy én régebben 2 éve szedtem fogamzásgátlót kb 1 évig, mert az orvos javasolta a rossz bőrömre, meg hogy beállítsa a ciklusom, de utána le is álltam vele mert nemis volt barátom, és nem akartam feleslegesen szedni a hormont, jó ideig be is állt a ciklusom de aztán megint felborult. 2-3 hetes késések, de mára azért jobban rendeződött. A barátommal 1 éve vagyunk együtt óvszert használunk, de egyre több hátrány születik ebből. Gyakran lelankad, vagy felse áll annyira merevre, elmondása szerint rühelli a kotont ha erre gondol elkezd lankadni, stresszel hogy rosszul teszi fel, stb. és győzköd nagyon h szedjem újra a gyógyszert mert sokkal jobb lehetne a szex, spontánabb lehetne, nem ölné meg az intimitást azh szarakodunk, stb. Ő nagyon erre hajol és azt mondja hogy szerinte ronthat hosszabb távon a kapcsolaton ha emiatt nem kiegyensúlyozott a kapcsolatunk. Én bevallom szívem szerint nem szedném újra, meg őszintén valóban nem tesz jót. Pár közeli ismerősömnél voltak ilyenek h egyikőjük 5-6 évig szedett gyógyszert és képtelen teherbe esni, és 2 barátnőmnek akik min 2 évig szedtek tablettát csomó lett a mellében(egyiknek akkora h ki kellett venni de jó indulatú), és ennek a barátnőmnek se mondta meg az orvos konkrétan h a gyógyszer okozta ezt. És az a helyzet h eléggé félek, főleg hogy mivan ha később emiatt nehezebben esek teherbe, a családba volt mellrák, és félek nagyon tőle. Félek az összes hátulütőjétől, de közbe látom h a barátom nehezen élvezi óvszerrel ugyanakkor szívemből én nem szednék. Pláne hogy sok kellemetlen tünettel jár, mikor elkezdi szedni az embert és szerintem nem tenne jót a szervezetemnek. De nem akarom hogy a kapcsolatom romoljon, hosszú távra tervezünk nem lehet örökre gumi.. de 20 éves vagyok nem fér bele hogy véletlen terhes legyek. Nézegettem ezeket a hüvelygyűrűket, ez mennyire biztos? 70-80% nem? megszakításosan.Csak félek hogy ez meg nem annyira erős.. egyszerűen tanácstalan vagyok, úgy érzem a döntés az én kezemben van és nagy rajtam a nyomás emiatt.
Tudnátok segíteni?
Tényleg buta vagy , írd be a neten gyógyszer miatt meghalt emberek
Ja a fajdalom csillapito meg lebutitot patkany mereg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!