Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az nem káros hogy szanaszét...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az nem káros hogy szanaszét gyógyszerezik magukat sokan fogamzásgátlókkal?

Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 12:21
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
87%
Igaz, hogy sokan jönnek a különböző problémáikkal ide, de ez csak 1 kevés százaléka a tablettát szedőknek, több száz ezer nőnek semmi gondja tőle, a teherbe esés is sikerült utána. Persze, hogy itt főleg negatív vélemények vannak,ide azért jönnek, mert problémájuk van, akinek nincs gondja az nem jön ide örömködni. Én a saját baráti körömet hozom fel, hatan szedünk fogamzásgátlót és csak pozitívat tudunk mondani. Jó persze, lehet mondani, hogy várjuk ki a végét... ezt is elfogadom. De szerintem ha valaki el jár rendszeresen vizsgálatra és körültekintően meg is vizsgálják akkor ki lehet szűrni az esetleges problémákat. Amúgy pedig mindenkinek egyéni döntése, mivel "károsítja" a szervezetét. Tisztába kell lenni a lehetséges mellékhatásokkal és mérlegelni kell.
2010. jún. 1. 14:51
 22/38 anonim ***** válasza:
80%
Az abortusz károsabb... meg sok ilyen idióta születne, ha nem lenne fogamzásgátló, mint te kérdező...
2010. jún. 1. 15:05
 23/38 anonim ***** válasza:
70%

érkezett egy hosszú válasz, 20/L-től. neki már reagáltam rá privátban, de úgy érzem fairnek, ha ide is beírom:

olvastam egy hosszú válaszodat a fogamzásgátló károsságáról. már ne is haragudj, de a menstruáció nem azért van, mert megérett a petesejt, és ha nem termékenyül meg, akkor kilökődik. benne van a nevében, hogy peteSEJT, szóval egy ilyen picike dolog nem okoz vérzést. vagy csak elírtad, vagy te is tájékozatlan vagy, és úgy mondasz véleményt a dolgokról.

a menstruáció a méh nyálkahártyájának lelökődése, ami igen, valóban akkor következik be, amikor a pete nem termékenyült meg, és emiatt a túl sok progeszteron miatt negatív visszacsatolás jön létre a hipotalamuszban, ami miatt nem képződik több sárgatest serkentő hormon, elsorvad a sárgatest, és lelökődik a nyálkahártya. ez egyébként akkor is bekövetkezhet, ha valójában megtörtént a teherbe esés, és akkor vetélés következik be.

szóval ami a szünetben megjön vérzés, az ugyanúgy a nyálkahártya lelökődése, mint normál ciklus esetén. kevesebb, hiszen az ösztrogén és a progeszteron helyes adagolás fejletlenül tartja a nyálkahártyát, aminek következtében ha valamilyen véletlen folyamán mégis létrejönne a megtermékenyítés, akkor a zigóta nem tud beágyazódni.

tehát ismét valaki tájékozatlanul szidott valamit, amit nem is ismer igazán. mindennek van mellékhatása. a fejfájás csillapítók is okoznak fejfájást, hasmenést, hányást, és minden egyes gyógyszer károsítja a májat és a vesét. aki nem akar gyógyszert szedni, ne szedjen. nem kötelező. védekezzenek gumival. én egy éve szedem. első hónapban ingerlékeny voltam, és fájt a mellem. ez utóbbi menstruáció közeli állapotomban is rendszeres volt, szóval semmi különleges nem volt benne. mára semmilyen rossz tünetem nincsen.

anyukám is szedett fogamzásgátlót évekig, mégis itt vagyok. szerintem minden egyénfüggő.

2010. jún. 1. 16:01
 24/38 anonim ***** válasza:
27%
a tabletta igenis káros csak sokan azok közül akik szedik nem hajlandók ezt elhinni...ez van...
2010. jún. 1. 17:44
 25/38 anonim ***** válasza:
76%

14:51-essel szeretnék egyet érteni.

A világon több, mint ötmillió nő szed fogamzásgátlót, ebből ti, vészmadárkodók, maximum tizet ismertek, szerintem még annyit se, akinek gondja volt belőle. Én meg ismerek olyat, aki 5 év szedés után abbahagyta, és két hónap múlva teherbeesett. Na, vitatkozzunk?

Annyira fel tud idegesíteni, mikor ilyen hipochonder emberek idejönni ripacsodni, hogy úristen ne szedd, mert meddő leszel, és belehalsz, mert olvastam, meg anyu mondta, stb. Szedted már? Hát persze hogynem , és tudom, nem is fogod, mert isten ments hogy te egy életre tönkretedd magad.

Igen, olvastam a betegtájékoztatót, tudom mik lehetnek a mellékhatások (amik ritkák, értsd tízezerből egyszer fordulnak elő), pl trombózis, stroke, ilyenek. Szedtél már antibiotikumot influenzára? 90%, hogy igen. Olvastad a betegtájékoztatóját a mellékhatásokról? Idegrendszeri elváltozás, rémálmok, hallucináció... aztán azt mégis beszeded. Ráadásul én mellette cifrán végigf.stam az egy hetes kúrát. Na köszönöm nem. Különben statisztikailag valószínűbb, hogy elbasszon egy ukrán kamion, minthogy te rendszeres orvosi ellenőrzés mellett egy életre meddő maradj a tabitól.

Fél éve szedem a tabit, soha nem véreztem összevissza, nem fájt a mellem, fejem, semmim, nem csökkent a libidóm, sőt, megnőtt mert biztonságban érzem magam. Már az első tabis ciklusom beállt 28 napra, nem fáj a menzim, és szinte 100%, hogy nem eshetek teherbe. Eljárok rendszeresen nőgyógyászhoz, rákszűrésre, vérvételre, stb.

Engem nem zavar, ha nem szeditek, de ne csináljátok itt a fesztivált, és próbáljatok lebeszélni mindenkit arról, amit csak hallomásból ismertek, személyes tapasztalat nincs, csak belétek is odanevelte valaki a "félszt". Majd ha szedted, és haldokoltál, akkor meglehet a negatív véleményed róla.

2010. jún. 1. 18:15
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért aki egy évtizeden át szenvedett a menstruációs görcsöktől, meg attól, hogy hol húsz napra jött meg, hol negyvenre, a legváratlanabb, legkínosabb pillanatokban, aztán a fogamzásgátló megszüntette a fájdalmat és kiszámíthatóvá tette a ciklust, az imába foglalja a tabletta nevét... Nemrég abbahagytam, most a fájdalomcsillapítóval mérgezhetem magam minden hónapban, hogy lábra tudjak állni, és újra beletörődtem, hogy a negyvenhat napos ciklus nálam normális. A bőröm megint olyan pattanásos, mint kamaszkoromban, a hajam is jobban hullik. A tablettának -- számomra legalábbis -- csak jó mellékhatásai voltak.

Nem kétlem, hogy van, aki pórul járt, de az orvostudományban minden áldásos gyógykezeléssel kapcsolatban vannak rossz tapasztalatok is, a gyógyszerekkel kapcsolatban ez amúgy is közismert, akármit veszünk be, figyelni kell a testünk reakcióit, mert mindig benne van a pakliban, hogy véletlenül pont mi vagyunk az az 1%, akik miatt a figyelmeztetést írják.

Egyszóval nekem nagyon is bevált a fogamzásgátló, nem hiszem, hogy szanaszét gyógyszereztem magam. :)

2010. jún. 1. 18:17
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
mások meg minden másra bekapkodnak bogyókat, megfázás, nátha, egyet köhögnek és már teletömik magukat mindenféle gyógyszerrel, vagy egy kis fejfájás és már szedik a fájdalomcsillapítót. ez szerintem sokkal károsabb, én nem szedek semmi mást be, főleg, hogy fájdalomcsillapítók nagy részét nem is szedhetem, de szedek fogamzásgátlót, persze fáj olykor a mellem vagy a fejem, de az nélküle is fájt, most legalább tudom, mikor jön meg, nem kell stresszelnem, a libidóm nem csökkent, sőt így, hogy biztonságban érzem magam, még nőtt is. jó lett pattanásom, ami egész tinikoromban nem volt, de eltűnik egy idő után, szóval persze van mellékhatása, de a legtöbb nő esetén nem olyan drasztikus a helyzet, mint tűnik, mivel ahogy már írták, akinek nem okoz gondot, az nem ír ide kérdéseket.
2010. jún. 1. 19:14
 28/38 anonim ***** válasza:
48%

Én azokkal értek egyet akik ellenzik a tablettát. Én 1 évig szedtem Lindinettet, és eleinte nagyon jónak tűnt, nem voltak görcseim, a ciklusomat is beállította, viszont a szexuális vágyam kb egy klimaxos nő szintjén volt, ráadásul ingerlékennyé is váltam. Ezekre persze már fél év után jöttem rá, eleinte én is el voltam szállva tőle, hogy milyen jó. Miután abbahagytam, össze-vissza menstruáltam. Volt hogy 5 hónapig egyáltalán nem jött meg. Nem mondom hogy gyógyszer előtt pontos volt, de max 2 heteket késett. Úgyhogy én senkinek nem ajánlom.

Nem tudom miért hasonlítja bárki is az antibiotikumhoz, vagy a fájdalomcsillapítóhoz, mikor azokat csak néha napján, időszakosan szokták szedni, ezt meg szinte minden nap kell, és akár éveken keresztül. Úgyhogy nekem ne jöjjön senki a pozitív hatásaival, mert szerintem senkinek nem kéne ilyen szarokkal mérgeznie magát.

2010. jún. 5. 10:25
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
hát nekem meg nagyobb lett tőle a libidó, mint előtte valaha:D pont akkor kezdtem szedni, amikor valamilyen oknál fogva egyszerűen nem tudtam felizgulni semmire. és rendbe jött... nem mondom, hogy ettől, de nekem semmi gondom nem volt vele soha. és tényleg, nők 100ezrei elégedettek vele. ez olyan, minthogy valaki szerint a tetoválás tökjó meg öltöztet, mások szerint meg nem, mert káros. mindenki döntse el maga, de nem kell itt győzögetni egymást. annyira fölösleges.
2010. jún. 5. 11:18
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az utolsóval a libidóm nekem is nőtt, bár lehet azért, mert így biztonságban érzem magam. tényleg felesleges vitatkozni, mert úgysem fogjuk meggyőzni egymást, aki fél, hogy káros, védekezik máshogy, aki nem tart tőle, szedi, mindenki el tudja dönteni, mit akar.
2010. jún. 5. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!