Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az nem káros hogy szanaszét...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az nem káros hogy szanaszét gyógyszerezik magukat sokan fogamzásgátlókkal?

Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 12:21
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, minden gyógyszernek van mellékhatása, és a legjobb, ha semmit sem kell szedni - viszont mentősként mondom, rengeteg eset van, mikor gyógyszer nélkül 100% az elhalálozás, és fogadjunk, hogy akor senkit sem érdekel az esetleges későbbi mellékhatás...
2010. jún. 1. 13:10
 12/38 A kérdező kommentje:
használjanak gumit oszt annyi,esetleg duplát.
2010. jún. 1. 13:12
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Gumi pedig ki is lyukadhat és ott a gyerek. sztem nem káros a gyogyszer mert ez 99,9 % védelmet nyujt. az ovszerben nem bizok mert már kiszakadt nekünk és ott volt a baj.
2010. jún. 1. 13:21
 14/38 anonim ***** válasza:
91%

Az biztos, hogy olyan nagyon jó a tabletta sem lehet, mert elég sok olyan betegség van, ami miatt nem írják fel. Szóval, ha nem rontaná az ember egészségét, akkor teljesen mindegy lenne, hogy valaki milyen betegségben szenved.

A dupla gumi egy orbitális hülyeség, az egy gumi viszont tökéletes megoldás, ha jól helyezik fel, és vigyáznak, hogy fenn is maradjon aktus közben.

2010. jún. 1. 13:24
 15/38 anonim ***** válasza:
74%
Mellékhatás a szervezettől, egyéntől függ. Ha megtalálja a csaj meg az orvosa a számára megfelelő bogyót, akkor kifejezetten hasznos is.
2010. jún. 1. 14:05
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

a dupla gumi nem dupla védelem, sőt nem is szabad kettőt használni.

a tablettáról meg mindenki eldöntheti, vállalja-e a lehetséges mellékhatásokat, de a mai fogamzásgátlók, már kevés hormont tartalmaznak, persze így is okozhatnak problémát, de semmi sem kockázatmentes. ugyanúgy káros az alkohol, a cigaretta, sőt még a városi szmog is vagy számtalan étel. nem élhetünk védőburokban. és például így én nagyobb biztonságban érzem magam, mint gumival, így nem kell bajlódni az óvszerrel, aggódni, hogy elszakad stb.

2010. jún. 1. 14:11
 17/38 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem is káros a fogamzásgátló. Itt mindenki előnyként írta le azt pl. hogy a menstruáció rövidebb meg szabályozza meg minden. Szerintetek ez előny? Jó persze, örül az ember, hogy beáll és nem tart olyan sokáig, de gondoljatok bele, hogy mégiscsak a szervezet normális működésébe avatkozik bele és befolyásolja azt. Nem véletlen tart 5-6 napig a menstruáció, annak is megvan az oka. De a tabletta teljesen beleavatkozik a szervezetbe, aminek nem az lenne a normális működése. Mellesleg az a vér nem igazi menstruáció, hanem csak álvérzés, ugyanis tabletta szedése közben nincs peteérés, ezért ami kijön, nem rendes menstruáció. Igazából nem is lehet annak nevezni. Aztán majd később ne csodálkozzatok, hogy alig tudtok teherbe esni, mert nem lesz peteérésetek. Én ismerek ilyet, akinek nem sikerül. És hiába alacsony hormontartalmúak, a hormon akkor is hormon, ami bizony befolyásolja a működést. Egyébként pedig itt is rengeteg kérdést olvastam, amiben lányok panaszkodtak, hogy mennyi mellékhatása van a gyógyszernek meg hogy tök rosszul vannak tőle. Sokan írják, hogy teljesen elvesztik a nemi vágyukat meg hogy rosszul vannak, hányingerük van, fáj a fejük, fáj a mellük. Olvastam itt egy ilyen kérdést is, amiben egy lány írta, hogy annyira fájt tőle a melle, hogy ha hozzáért, sírva fakadt. Egyszer anyu is szedett tablettát 2 hétig, de abbahagyta, mert ő is rosszul volt tőle. Hát mondhatom, nagyon egészséges lehet, ha ilyen tüneteket okoz a lányoknál. Mellesleg nekem orvos és a biológia tanárom is elmondta órán, hogy egészségtelen, hisz beleavatkozik a természetes működésbe. Sokan mégis dicsérik és előnyként tüntetik fel pl. a menstruáció szabályozásá is, de abba nem gondolnak bele meg nemv járnak utána, hogy az valójában nem is menstruáció, hisz nincs peteérés sem és hogy ez egyltalán nem normális. A normális működés olyan, hogy minden hónapban van peteérés, de ha nincs megtermékenyülés, akkor vér formájában kilökődik. Aki tablettát szed, annál már rég nincs meg ez a természetes folyamat. De hát ez mindenkinek a magánügye, aki akarja, szedje. Én biztos nem fogom tönkretenni a szervezetem.

20/L

2010. jún. 1. 14:15
 18/38 anonim ***** válasza:
66%
nekem alapból nem havonta volt menstruációm, hanem volt, hogy 3-4 havonta, azért így gumival elég idegesítő, hogy most vajon gond volt-e vagy miért nem jön meg, így sokkal nyugodtabb vagyok, hogy tablettát szedek. és az hogy az elején fáj a mell, a fej, az normális, mert a szervezetnek hozzá kell szoknia, 3 hónapig nem gond, ha utána is így marad, akkor beszélni kell a dokival és tablettát váltani. persze, van, akinek nem bírja a szervezete, de a fele túlreagálás, és olyan tünet, ami egyébként is lenne, csak ráfogják a bogyóra, mert a fej mástól is fájhat például, csak ilyenkor elkezdik figyelni magukat, és többet foglalkoznak azzal, mi fáj, mi rossz. van, aki nem esik utána teherbe, van aki rögtön, ez is egyénfüggő, lehet, hogy aki nem esik, egyébként sem esett volna. mindenki más nem lehet általánosítani. ha valaki nem bízik benne, vagy rossznak tartja ne szedje, nem kötelező. 14:11es voltam
2010. jún. 1. 14:33
 19/38 A kérdező kommentje:
van aki kétségbe esik és nem teherbe a bogyesztól,sajnos
2010. jún. 1. 14:35
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éven keresztül szedtem fogamzásgátlót mikor megbeszéltük párommal, hogy babát szeretnék. Abba hagytam, rá félévre lettem terhes.

Nemrég tértem vissza a gyógyszerhez, számomra sokkal kényelmesebb, mintha gumit használnánk. Mivel a gumi sokkal drágább, mint a fogamzásgátló havonta.

Igen, gyógyszer, vannak mellékhatásai, mint mindennek, de megvédett a nem kívánt terhességtől.

A ciklusommal sosem volt probléma, az már amikor először megjött akkor beállt rendesen 28 napra.

Lehet olvasni, hogy trombozist okozhat. Melyik gyógyszer nem??

Szedtem már olyan gyógyszert betegség közben aminek mellékhatásaként az agyvérzést tüntették fel! Nos, akkor szedjem vagy ne?? Megakarok gyógyulni vagy sem?

De egyébként minden nő maga dönti el, hogy gumi vagy gyógyszer!

24/L

2010. jún. 1. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!