Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha beválik egy fogamzásgátló akkor azt mennyi ideig lehet szedni?
Lassan 11 hónapja szedek fogamzásgátlót. Mielőtt felírta az orvos, sajnos nem vizsgáltatott ki. Viszont semmi bajom nincs tőle, tökéletesen bevált eddig. Így mennyi ideig szedhetem ezt a fajtát?
Illetve valamilyen vizsgálatra érdemes elmennem?
Én bízok benne.
Csak kíváncsiságból kérdeztem ezeket. Októberben megyek majd receptért.
Vérvételt mindenképpen csináltass, már a szedés előtt is kellett volna, illetve évente járj rákszűrésre. Lehetőleg ne ahhoz az orvoshoz, akihez eddig jártál, mert az felelőtlen.
De egyébként az, hogy eddig nem volt gondod, az nem jelenti azt, hogy nem kaphatsz mondjuk 2 hónap múlva trombózist, mert nem vizsgáltak ki és mondjuk nincs rá hajlamod, ami a vérvételből kiderült volna és megelőzhető lett volna.
Amúgy a mai fogamzásgátlók annyira modernek és annyira minimális a hormontartalmuk, hogy akár hosszú évekig is lehet őket szedni szünet nélkül. Sőt, érdemesebb nem tartani szünetet.
Rákszűrést csinált. Meg azt kérdezte hogy nincs-e trombózisra hajlamom. De gondoltam nincsen mert anya is szedett fogamzásgátlót és nem volt semmi baja.
De szerintem sem ártana egy kivizsgálás. Csak azt nem tudom hogy kell-e beutaló. Biztosan kell.
Megkérdezte, hogy nincs-e trombózisra hajlamod? Ezen jót nevettem. Mégis honnan tudja ezt valaki megmondani? Na és aztán attól, hogy anyukádnak nincs, attól még neked lehet. Nem csak anyukádtól lehet ám örökölni a hajlamot.
Egyébként elmész egy normális orvoshoz, aki ad beutalót vérvételre és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!