Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőgyógyász egyedül? Kell valami? Adnak gyógyszert?
"Nem egy hadseregnyi nőről van szó..."
Egy barátnőm olyan férfitól kapott el Chlamdydiát és magas kockázatú HPV vírust, akinek előtte egyetlen partnere volt.
Én is azt mondanám, hogy csináljátok az elején gumival. Ez a férfiaknál csak kis kényeeség, hogy "nem bírom az ovszert". Csak finnyáskodnak. Nem kell rogton az elso sexhez tablettát kiírni. Nyugodtan tapasztald meg a sexet milyen, ovszerben. Majd utána kesobb iratsz tablettát. Amúgy 18 év alatt nem nagyon irnak tabit. Megkerdezhetem hány éves vagy? Mert ha 15-16 akkor nagyon nem ajánlott még a tabletta.
Eleve nem zárkozott el a barátod az ovszertol, akkor meg nincs mirol beszélni. Csináljátok csak nyugodtan ovszerrel.
26F
Annyira furcsák tudnak lenni az emberek ilyen téren. Egy rakás ember retteg a HIV fertőzéstől, ami Magyarországon alig fordul elő, de érdekes módon a HPV miatt nem aggódik senki, pedig az emberek nagyobb %-a átesik a fertőzésen élete során.
Ahhoz, hogy valakinek valamilyen betegsége legyen, nem kell 150 szexpartner. Pontosan elég egy, annak sem kell a legigénytelenebb fajtából lennie.
Ugyanis az emberek nagy részénél a HPV fertőzés (pláne, ha magas kockázatú HPV-vel fertőzött), teljesen tünetmentes.
Nőgyógyász rezidens vagyok, csak ma két olyan fiatal (19 és 26 éves) lányt jegyeztünk elő méhnyakműtétre HPV fertőzés és P3as cytológia eredmény miatt, akik nem a putriból meg az út mellől jöttek. Na meg a 17 éves leányzó, akinek már nem tudnak mit kezdeni a condylomás szemölcseivel, pedig csak egy partnere volt...
Egy egészségünk van, figyeljünk már oda rá! Oké, hogy tablettát szeretnél, de ha a partnered nem szűz és ráadásul gumi nélkül volt több lánnyal is, legyen annyi eszed, hogy az első szex előtt beoltatod magad.
Igen, drága, ez tény, és nyilván az sem 100%-os, hiszen csak bizonyos törzsek ellen véd, de ha már csak jelentősen csökkenti az esélyét a méhnyakráknak és a HPV-s szemölcsöknek, akkor megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!