Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Esett-e már valaki teherbe...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esett-e már valaki teherbe fogamzásgátló mellett?

Figyelt kérdés
Hogy abban a hét napban míg nem szedte a gyógyszert a menstruáció elmúltával körülbelül a 5. 6. napon beleélveztek? Nekem nincs ebből problémám egyszerűen csak érdekel a dolog, hogy lehetséges-e így teherbe esni. Vagy minden esetben hat a gyógyszer akkor is?

2017. márc. 24. 11:25
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Nyilván hat akkor is,direkt úgy van "kitalálva".

Ha valaki tabletta mellett esik teherbe,az azért van mert nem helyesen szedte.

2017. márc. 24. 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Fogamzásgátló mellett a következő esetekben lehet teherbe esni:

-Nem megfelelően szedi valaki, kimaradnak bizonyos szemek

-Nem veszi figyelembe, hogy bizonyos dolgok befolyásolják a fogamzásgátló hatását (hányás, hasmenés, antibiotikus-szedése), és nem alkalmaz mellette kiegészítő védekezést

-Olyan egészségügyi problémája van, ami miatt a fogamzásgátló az ő esetében nem tudja kifejteni a hatását (pl. anyagcsere-zavar, felszívódási zavarok), amiről az illető lehet, hogy nem is tud. Tehát pl. egy Crohn-beteg a szájon át szedett fogamzásgátló mellett is teherbe tud esni, hiszen nem szívódik fel a hatóanyag.

Nekem kétismerősöm esett teherbe fogamzásgátló mellett, egyiküknél nem tudom, hogy nála melyik volt, őt ismerve szerintem nem szedte rendesen; a másiknál viszont kiderült, hogy anyagcsere-zavara van, ő többször is teherbe esett tabletta mellett, mire kiderült, hogy nála semmit nem ér a fogamzásgátló.

2017. márc. 24. 13:12
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
*antibiotikum
2017. márc. 24. 13:13
 4/8 anonim válasza:
0%
Szia. Én Pl: Rendesen szedtem egy szemet sem hagytam ki. Még is meg lett a kisfiúnk, aki ma már 7- éves. Még szerencse, hogy kapcsolat volt, és van is a ma napig boldogan élünk. :)
2017. márc. 24. 16:02
 5/8 anonim válasza:
0%
Komoly kapcsolatot, akartam írni. :)
2017. márc. 24. 16:03
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
A fogamzásgátló a hét napos szünetben is véd. Hogy mi miatt esnek teherbe mellette, azt az egyik válaszoló már részletesen kifejtette.
2017. márc. 24. 21:16
 7/8 anonim válasza:
58%
Én megcáfolom az előttem szólókat. Fogamzásgátló mellett estem teherbe úgy hogy nincs semmilyen betegségem, minden szenet beszedtem, nem szedtem antibiotikumot, nem hánytam, nem ment a hasam, semmi... Ma vagyok 36+1 hetes kismama. Vannak kivételek. Az sem véd 100%osan.
2017. márc. 25. 15:03
 8/8 anonim ***** válasza:
86%

Újra leírom:

"Olyan egészségügyi problémája van, ami miatt a fogamzásgátló az ő esetében nem tudja kifejteni a hatását (pl. anyagcsere-zavar, felszívódási zavarok), amiről az illető lehet, hogy nem is tud."

Senki nem tudhatja, hogy amikor éppen teherbe esett fogamzásgátló mellett, akkor nem volt-e valamilyen felszívódási zavara, ha ezt nem cáfolták meg. Attól, hogy valaki nem tud róla, még lehet ilyen problémája!

2017. márc. 25. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!