Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esett-e már valaki teherbe fogamzásgátló mellett?
Nyilván hat akkor is,direkt úgy van "kitalálva".
Ha valaki tabletta mellett esik teherbe,az azért van mert nem helyesen szedte.
Fogamzásgátló mellett a következő esetekben lehet teherbe esni:
-Nem megfelelően szedi valaki, kimaradnak bizonyos szemek
-Nem veszi figyelembe, hogy bizonyos dolgok befolyásolják a fogamzásgátló hatását (hányás, hasmenés, antibiotikus-szedése), és nem alkalmaz mellette kiegészítő védekezést
-Olyan egészségügyi problémája van, ami miatt a fogamzásgátló az ő esetében nem tudja kifejteni a hatását (pl. anyagcsere-zavar, felszívódási zavarok), amiről az illető lehet, hogy nem is tud. Tehát pl. egy Crohn-beteg a szájon át szedett fogamzásgátló mellett is teherbe tud esni, hiszen nem szívódik fel a hatóanyag.
Nekem kétismerősöm esett teherbe fogamzásgátló mellett, egyiküknél nem tudom, hogy nála melyik volt, őt ismerve szerintem nem szedte rendesen; a másiknál viszont kiderült, hogy anyagcsere-zavara van, ő többször is teherbe esett tabletta mellett, mire kiderült, hogy nála semmit nem ér a fogamzásgátló.
Újra leírom:
"Olyan egészségügyi problémája van, ami miatt a fogamzásgátló az ő esetében nem tudja kifejteni a hatását (pl. anyagcsere-zavar, felszívódási zavarok), amiről az illető lehet, hogy nem is tud."
Senki nem tudhatja, hogy amikor éppen teherbe esett fogamzásgátló mellett, akkor nem volt-e valamilyen felszívódási zavara, ha ezt nem cáfolták meg. Attól, hogy valaki nem tud róla, még lehet ilyen problémája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!