Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Előváladék? FONTOS!

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Előváladék? FONTOS!

Figyelt kérdés
Annyit szeretnék kérdezni hogy az előváladék az valójában mi is igazán? Én pályafutásom alatt eddig soha nem érzékeltem efféle jelenséget, és gyakran óvszer nélkül csináljuk a barátnőmmel és érdekelne hogy mennyi a megtermékenyítés esélye?
2010. máj. 8. 16:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
van benne sperma
2010. máj. 8. 16:18
 2/19 anonim ***** válasza:
69%
Pályafutásom alatt xD :D
2010. máj. 8. 16:19
 3/19 A kérdező kommentje:

"pályafutásom"=1,5 év egy barátnővel, de még eddig semmi gond nem volt, és hallottam erről és hirtelen megrémített a dolog

19F

2010. máj. 8. 16:21
 4/19 anonim ***** válasza:
73%
Simán lehet terhes, ennyi idő alatt meg szerintem csoda h nem lett még az :D
2010. máj. 8. 16:25
 5/19 anonim ***** válasza:
94%
Nemi izgalom hatására a prosztata alatt elhelyezkedő Cowper-mirigyek termelik, célja hogy lúgos kémhatásának köszönhetően megtisztítsa a sperma útját a húgycsőben a savak közömbösítésével, továbbá a makk felületét sikamlósabbá tegye. Az előváladék tartalmazhat az előző ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség.
2010. máj. 8. 16:26
 6/19 A kérdező kommentje:
De ezt szoktátok érezni????? Soha hasonló dolgot nem éreztem. Orgazmus ugye magától értetődő, de előtte semmi ilyesmit nem tapasztaltam még.
2010. máj. 8. 16:28
 7/19 anonim ***** válasza:
Ez nem olyan mint az orgazmus, nem lehet érezni hogy jön, max látni. Olyan mint mikor izzadsz, nem érzed hogy az izzadságmirigyek működnek, hanem csak azt hogy vizes a bőröd.
2010. máj. 8. 16:32
 8/19 anonim ***** válasza:
24%

van benne sperma, tényleg... De kevés...

Az, hogy egy rendes beleélvezéstől terherbe essen, is kevés az esélye, hát még hogy egy sokkal kisebb adag, kevés spermát tartalmazó váladéktól essen teherbe...

De persze itt nem azt kell nézni, hogy mennyi az esélye, már ha 1% is van, necces, mert mi van, ha becsúszik...

Szerintem adj hálát az égnek, hogy eddig nem történt baj, de legyen vagy tabletta vagy gumi...

Ha nem akarsz gyereket, akkor felelősségteljesen és minden kockázatot kizáróan kell védekezni...

2010. máj. 8. 16:39
 9/19 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, ne haragudj, hogy beleszólok, de miközben a kommenteket olvastam felmerült egy kérdés, valószínűleg mást is érdekel. Szóval a 16:26-os kommentelő írta, hogy spermák maradhatnak fenn az előző ejakulációból

Ez oké, de ha mondjuk úgy csináljuk, hogy néhány napig nem csinálunk semmit, akkor mi van? Én is inkább gumi nélkül szeretném csinálni, de barátnőm meg a tablettát ellenzi...

Tehát ha mondjuk 2-3 napig semmit nem csinálunk, és úgy fekszünk le egy csajjal, akkor mennyi az esély a megtermékenyítésre? Lehetséges vagy majdhogynem 0% ?

2010. máj. 8. 16:57
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

16:26-os vagyok.

"Ez oké, de ha mondjuk úgy csináljuk, hogy néhány napig nem csinálunk semmit, akkor mi van?"

A spermiumok 3-5 de rendkívüli esetben akár 7 napig és életképesek tudnak maradni, ha a körülmények megfelelőek.

Így például ennyi ideig képesek várni a női szervezetben, hogy a petesejt megérkezzen.

A húgycsőben is (főleg a kezdeti szakaszán) megfelelőnek mondhatók a körülmények), leszámítva a vizelet savait. Azonban az ejakuláció során a spermiumokat magukat is körbe veszi egy lúgos folyadék, ami azon kívül hogy cukrot is tartalmaz (ez energiát biztosít a spermiumoknak az "útra"), mivel lúgos, hasonlóan az előváladékhoz védi is a spermiumokat. Így a húgycsőben egy darabig védve vannak a vizelettől is.

Mindezt számításba véve úgy saccolom, hogy a húgycsőben kb 2-3 napot bírnak ki. Ez persze függ attól is hogy az illető hogyan táplálkozik, mert nem mindenkinek ugyanolyan összetételű a vizelete. Tehát lehet hogy valakinek nem annyira savas kémhatású, akkor nála tovább bírják.

De ha mondjuk feltételezném hogy 1 napnál nem bírnak ki többet, és úgy szeretnél védekezni hogy akkor pár napig nem csinálsz semmit, akkor is fennáll az éjszakait magömlés lehetősége, (amit ugyebár nem minden ember vesz észre), ami újabb spermiumokat juttat a húgycsőbe, és a másnapi szeretkezésnél már szépen be is jutnának az előváladékkal.

Hogy ez mennyire változó, jól mutatja az a tény hogy valakik 1 évig megszakítással védekeznek, és nem alakul ki terhesség, van akiknek meg már az első alkalom után.

Nem ajánlom hogy ezzel próbálkozz, főleg hogy pontosan lehetetlenség meghatározni az időket.

A tablettát nem tudom miért ellenzitek, ma már olyan kevés hormont tartalmaznak hogy semmi problémát nem okoznak. Az, hogy meddőséget okozhat, egy tévhit.

Ráadásul a pearl indexe is jobb mint a gumié, tehát gumival több nő esik teherbe évente mint tablettával.

2010. máj. 8. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!