Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy szem tabit kihagytam, mennyire véd? Többi lent!
"A harmadik héten 1 fehér filmtablettát elfelejtett bevenni
A következő 2 lehetőség közül választhat; nem szükséges kiegészítő fogamzásgátló módszereket alkalmaznia.
1. Mielőbb vegye be a kimaradt filmtablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szednie a tablettát. A csomag kiürülése után haladéktalanul - gyógyszerszünet közbeiktatása nélkül - kezdje el a következő csomag tabletta szedését. Bár ebben az esetben csak a második csomag tabletta szedésének befejezésekor jelentkezik megvonásos vérzés, időközben pecsételő, vagy áttöréses vérzés léphet fel.
vagy
2. Ne fejezze be a már megkezdett csomagot, hanem tartson (a kimaradt filmtabletták napjait is beleszámítva) legfeljebb 7 napos gyógyszerszünetet, majd új csomagot megkezdve folytassa a filmtabletták szedését. Ezt a módszert kövesse, a következő csomagot mindig a hét ugyanazon napján kezdheti, ahogy eddig megszokta.
- Amennyiben elfelejtett bevenni filmtablettákat egy csomagból, és nem jelentkezik a várt menstruációja az első tablettamentes szünetben, terhesség fennállhat. Konzultáljon orvosával mielőtt a következő csomagot elkezdi."
Laurina betegtájékoztató, innen: [link]
Tudod minden gyógyszeres dobozban van egy papírfecni, vagy kis könyvecske. Nos ezt előveszed és a betűket elkezded olvasni egymás után, és közben értelmezed.
Bár szerintem ha az elmúlt két évben ezt nem adta ki az eszed, akkor valószínűleg nem tudsz olvasni, csak írni és most ezt is hiába írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!