Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Okkal félek? Hogyan nyugodhatnék le?
Még szűz vagyok, de most van egy komoly barátom, akivel pár hónapon belül megtennénk a dolgot. Nagy a harmónia közöttünk, mindig tudjuk mit és hogyan szeretne a másik, és szeretjük egymást. Bízom benne, teljesen. Megbeszéltük, hogy nem fogok gyógyszert szedni, én sem akartam sosem, és ő is mondta hogy nem engedné hogy a párja gyógyszert szedjen. Így akkor valószínüleg óvszerrel védekeznénk de én nagyon aggódok, napok óta ilyenekről olvasok. Az is közrejátszhat, hogy édesanyámnak nem egy abortusza volt, és ő nagyon a fülembe ültette a bogarat hogy biztosan terhes leszek gumi mellett. Úgy tudom biztonságos, kevés esetben történhet baj, ha véletlen lecsúszna vagy kiszakadna. A barátom 3 évig elt párkapcsolatban és végig gumit használtak és nem volt baj. Azt mondta férfikent az ő dolga a védekezés (nem kellenek a támadó férfiak, ő mondta ezt). Szeretnék vele is erről beszélni, mert tényleg félek és úgy érzem nem tudnám így élvezni. Mondjatok néhány dolgot, amitől megnyugodhatok! :) biztosan nagyon figyelnénk mindenre, így nem lehetne baj, ugye?
Kérlek ne jöjjetek azzal, hogy fiatal/éretlen vagyok ehhez. Az érettség és a félelem nincs kapcsolatban egymással.
Akkor mondok pár tényt.
Ha nem anyaghibás, és nem szakad ki a gumi - márpedig elég nehéz ám kiszakítani -, akkor 100%-os védelmet nyújt. Nem 99,9%-os, hanem 100%-os. Szóval ha nem járt le, és előtte ellenőrzi, hogy nincs-e kilyukadva, és menet közben sem lyukad ki, akkor fizikailag lehetetlen a teherbe esés.
De ha neadjisten mégis megtörtént a baj, akkor ott van az esemény utáni tabletta. Nem egy szelíd dolog, de mégsem teszi ki akkora stressznek a szervezetet, mint egy abortusz.
Egyébként én is úgy vélekedek, mint a barátod. Én magam beszélném le a lányt a tablettáról... nekem pár pillanat felhúzni a gumit, és semmi kárt nem tesz bennem, a fogamzásgátló meg folyamatosan rombolná a szervezetét (ne gyertek azzal, hogy ááá, az tök ártalmatlan, inkább nézzetek kicsit utána a biológiai hátterének...), azon kívül nem is nyújt 100%-os védelmet, és folyamatosan szedni kell, ami külön macera.
De nem a feledékenység az egyetlen ok ami miatt nem szeretnék gyógyszert szedni :)
Kísérletezni? És ha véletlen az egyik nem hatásos? Ezt inkább kihagyom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!