Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló véd a 7 napos szünetben is?
"Akkor lenézni...Így jobban tetszik? Nem sértődtem vérig csak elmondtam a véleményem ennyi :)"
Nem igazan. A ledegradal egy szep bar nem letezo szo. Egyszeruen csak degradal a szo amit keresel. Az ekezet nelkul eloket sem kell am lenezni.
Véd (7éve használom, tablettát és most gyűrűt, sose néztem hogy szünet van-e csak a kötelező eseteket antibiotikum, gyógytea, hányás- hasmenés) mert amíg szeded van egy állandó hormonszint, fenntartja, nincs peteérés. Mellé elvékonyítja a méhnyálkahártyát és a hüvely ph is kellemetlen a spermáknak. Amikor elfogy a tabletta vagy leveszem a gyűrűt ez a hormonszint pár nap alatt leesik annyira hogy le is válik a nyálkahártya (az a kevés amit egyáltalán felépít) és mire a szervezet magához térne (8nap kb) és elindulna a peteérés már ismét szeded és visszafordítja. Ezért van sok fogamzásgátlót szedő nőnek multicisztája nekem is mert az éretlen, ki nem szabadult tüszők visszamaradhatnak, egy UH-n látszanak főleg ciklus elején.
Ha elfelejtesz egyet akkor ez a hormonszint megborul és megkavarja a szervezetet, simán lehet peteérés, azért kell legalább 1 hét gumi ilyenkor, mert nem lehet tudni mit okozott hogy elindult -e.
Ha pedig az első héten marad ki azért az a legveszélyesebb mert akkor nem biztos hogy visszafordítja így a peteérést, kiszabadul és a szünetben ha volt szex a sperma 3-5napig képes életben maradni,találkozhat petesejttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!