Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Velem van a gond? Irtózom a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Velem van a gond? Irtózom a fogamzásgátlástól.

Figyelt kérdés

Van azért egy csomó kockázata a szedésének, főleg a fokozott mellrák rizikó miatt nem akarom szedni. A barátom azt szeretné, hogy tablettát szedjek (persze, nyilván olcsóbb lenne, meg kényelmesebb), de én nem akarok belenyúlni az egyébként jól működő hormonális rendszerembe.

Jogos ez részemről, vagy nem?

2016. máj. 24. 01:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Először van hogy csak egy levélnyit írnak ki a dokik vagy íratnak ki a nők mert drágállják (miközben a 3havi olcsóbb) és ez alapján döntenek, az első hónap általában nem kellemes de van hogy semmi gond nincs. Figyelni kell magunkra és ha gond van orvoshoz menni.
2016. máj. 24. 12:44
 12/18 A kérdező kommentje:

22 éves vagyok, fél éves a kapcsolatom.

Persze, nyilván én is beszállok az óvszer árába, nekem ennyit megér.

Mivel nincs semmilyen tünetem, amire esetleg pozitív hatással lenne a fogamzásgátló (acne, szőrösödés, fájdalmas menstruáció), a tök jól működő hormonrendszerembe nem akarok belenyúlni, ha egyszer van kevésbé kockázatos mód a védekezésre.

Sajnos a lokális foggátlók(pl hüvelygyűrű, implantátum) is azon az elven működnek, hogy gátolják az ovulációt, tehát ezekből is a teljes szervezetben megjelenő hormonok szabadulnak fel. Csupán annyi az előnyük, hogy kényelmesebbek. A spirál az, ami csak helyileg fejti ki a hatását, de azzal meg tök könnyen be lehet újítani egy kismedencei gyulladást, elmozdulhat stb.

Esemény utániról szó nem volt, nem terveztem azzal helyettesíteni az óvszert :) eddig még soha nem volt amúgy gond a gumival, ami miatt be kellett volna szednem.

A mellrákról: valóban nagy kockázatot jelent az is, ha valaki nem szül, de ettől hosszú évek alatt a fogamzásgátló is jelentősen növeli a rizikót. Márpedig én még jó databig nem készülök gyereket szülni. És egyaltalánnem felnagyítottak a kockázatok, csak mivel baromi praktikus és a legtöbb nő szedi (időszakosan, élete egy részében), az előnyöket preferáljuk. Valójában viszont semmivel nem kisebb a kockázata, mintha nekiállnék egy jobb típusú anabolikus szteroidot szedni testépítéshez (ami viszont mégis illegális, mert szemben a foggátlóval, nem olyan elterjedt és praktikus, szóval aki ilyet szed, azt meg hülyének nézzük).

De ott vannak például a dohányzó nők is, esetükben még nagyobb a kockázat, mert emelkedik a stroke, trombózis kockázata. Még is szedik közûlük is egy csomóan. És ha esetleg eleve van egy fokozott hajlama a trombózisra, ez így már együtt sok lehet.

Amúgy még a pesszáriumon gondolkozom én is, kocsit macerás, de minden összevetve talán a legbiztonságosabb.

Vagy igen, szedjenek a pasik foggátlót, én is mondtam a barátomnak :)

Persze egyből befogta a száját, érdekes módon ő is ódzkodik tőle. Na meg az is elég drága.

2016. máj. 24. 13:27
 13/18 anonim ***** válasza:

Semmivel sem macerásabb a pesszárium, mint az óvszer, csak az egyikkel a férfi vacakol, a másikkal meg a nő (a nő szempontjából nyilván kényelmesebb az óvszer ebből a szempontból).

Kevésbé macerás abban a tekintetben, hogy nem kell minden aktushoz újra vacakolni, hanem elég egyszer, ha órákon belül van újabb menet (nálunk ez szempont, nem szoktunk megállni egynél).

2016. máj. 24. 13:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Pesszárium jó lesz!
2016. máj. 24. 14:00
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Most komolyan kövezzük meg a srácot mert szeretné ha fog. gátlót szedjen? Miközben az teljesen normális elvárás hogy adja fel a szexuális élvezet egy részét egy olyan védekezési módra amit ha nem jól csinál szegény lány 3 havi tablettának megfelelő hormonnal rúghatja fel a hormonháztartását? *Taps*

Ha nem szeretnéd senki sem kényszerít, beszélj nőgyógyásszal, ők sokat tudnak róla, esetleg tud alternatív megoldásokat is, A mellékhatások pedig nagyon változóak, van akinek semmi negatív mellékhatás, nekem pl annyi a mellékhatása hogy az egyébként földön vonaglós niagara vízesés menszeszemből csinált egy jól kezelhető picit hajfájós havit.

2016. máj. 24. 18:38
 16/18 anonim ***** válasza:
Amúgy úgy tudtam pasiknak még nincs bizonyítottan működő fogamzásgátló forgalomban de ha rosszul tudom valaki homályosítson fel mert érdekel a dolog.
2016. máj. 24. 18:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Az életnek is rengeteg kockázata van. Nagyobb az esélye az embernek egy balesetre mint egy trombózisra. Vizsgálat kell előtte és utána évente. Ez a titka és hogy tilos mellette dohányozni.

Viszont azt is nézni kell hogy egy-egy módszer mennyire biztonságos és mennyire nem akarsz gyereket. Nem létezik 100%-os módszer csak az önmegtartóztatás (barátnőm 3 gyerek és egy elkötés után szülte 1 éve a negyediket!) de jobb a magasabb felé orientálódni főleg hogy ha sokáig nem akarsz. A többi mellett nagyobb az esély hogy becsúszik egy baba. A barátod nem akar kockáztatni, főleg hogy pl az eseményutáni se garancia ha pl későn juttok hozzá vagy bármi közbejön. Az eseményutáni nem helyettesíti az óvszert, nem tudom ezt hol láttad, de ha óvszert használtok, benne van a pakliban hogy kellhet bármikor egy és akkor hamarabb van oda a tökéletes ciklusod, mintha tablettát szednél vagy hüvelygyűrűt használnál (utóbbinál annyira kevés a hormon, hogy az utolsó után egy hónappal már lehet próbálkozni a babával!), ahogy a pesszáriumnál is kellhet egyébként, hisz mechanikusan véd csupán. Tapasztalat is kell hozzá hogy biztosan tedd fel és spermicid se árt, nálunk a doki magában nem is ajánlja.

A pearl indexe 6-18 spermiciddel együtt a pesszáriumnak, míg a hormonális (hüvelygyűrű, tabletta, mert egyformák) 0,1 és 3 között van.

Ha nem akarod nem kell semmit se szedni, de a kapcsolat se sokat ér ha ezen vitatkoztok, nem egyeznek a nézeteitek, ennyi. Azt is meg lehet érteni ha a barátod biztonságra vágyik és élvezetre (én se értettem ezt amíg nem váltottunk hüvelygyűrűre), nekik még nincs ilyen lehetősége (amiket eddig kísérleteztek azok rossz hatással vannak a férfiasságra), gondolom beszállna a költségbe is és ha sokáig nem akarsz gyereket akkor mindegy hogy most mennyire jó a ciklusod ha nincs rá szükséged.

2016. máj. 24. 19:30
 18/18 anonim ***** válasza:

"Persze, nyilván én is beszállok az óvszer árába, nekem ennyit megér."

Az jó mert nagyon sok csaj szereti áthárítani az anyagi részét a védekezésnek, mondván a pasi érdeke, hogy ne essen teherbe a csaj.

2016. máj. 24. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!