Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 2 nap kimaradt a fogamzásgátló...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

2 nap kimaradt a fogamzásgátló tabi, de az egyik napot tudtam pótolni, a másikat viszont nem. Erre a ciklusra mi a teendő?

Figyelt kérdés
Ilyenkor csak 20 tabit vegyek be ebben a ciklusban (így ugyanakkor kezdődne a gyógyszermentes hét, mint eddig) vagy pótoljam azt is később, ami kimaradt, és tolódik egy napot a ciklusom (így össz. megvan a 21 tabi)?
2008. szept. 23. 21:52
 1/9 A kérdező kommentje:
Nem olyan válaszokat várok, hogy mennyire felelőtlen vagyok és társai. Megvolt az oka sajnos ennek.
2008. szept. 23. 21:53
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

Szedd tovább, ahogy kellene. Ami kimaradt, tedd el tartalékba.

És a ciklus végéig NE SZÁMÍTS védelemre.

2008. szept. 23. 21:57
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Ez hülyeség,kedves első válaszadó...nekem is kimaradt 1 tabletta,3 nap múlva kell,hogy megjöjjön.Szerintem nem lesz semmi gond,tuti nem eshettem teherbe,vagy akármi.Az a 20 tabletta elegendő arra,hogy védelmet nyújtson,ha nem is 99,9 százalékban,de 95ben tutira.Gondolj csak bele...a tablettát ha elkezded szedni,elvileg 14 nap után hat,szóval a 20 nap teljesen elegendő szerintem.Szedd végig a 20at,nem kell aggódnod.
2008. szept. 23. 22:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2008. szept. 24. 10:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Figyelj oda, mit mondasz.

A mai, alacsony hormontartalmú tablettáknál EGY SEM maradhat ki!

Ha kimarad, NE SZÁMÍTS VÉDELEMRE! Mit nem lehet ezen érteni?

Ha ki lehetne hagyni, akkor elég lenne minden második napon szedni.

2008. szept. 25. 15:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Attól még,hogy egy szem tabletta kimarad,nem hiszem,hogy különösebb probléma előfordulna,ezért szerintem elég merész kijelenteni azt,hogy NE SZÁMITS VÉDELEMRE.A betegtájékoztatóban is az áll,hogyha kimarad egy szem,akkor 7 napig kiegészítő védekezés kell,mert csökkenhet a fogamzásgátló hatás,de nincs az benne,hogy akkor nem hat egyáltalán.Hat,csak lehet,hogy kevésbé.
2008. szept. 25. 16:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Jah,és kedves másik válaszadó,nem minden második nap szedi,egyetlen egy tabletta maradt ki.Nőgyógyász tanonc vagy,vagy mi??:-)
2008. szept. 25. 16:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Tényleg nem értitek???

Ha kimarad EGYETLEN szem, akkor ARRA a ciklusra MEGSZŰNIK a védelem!

Ugyanis a tabletta megakadályozza a peteérést. Ha kimarad egy szem, akkor MEGÉRHET egy pete. Onnan kezdve a tabletta hatástalan.

Imádom a sok okos embert, aki dumál úgy, hogy nem ért hozzá. És játszik egy gyerek életével, meg az anyjával.

Jó, létezik kombinált tabletta is, amelyik ilyenkor akadályozza a beágyazódást. De az MAGAS hormontartalmú tabletta! Nem hiszem, hogy azt írták fel...

2008. szept. 26. 11:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Te vagy nagyon okos,mindenki más hülye.Nőgyógyászom mondta ezt,szóval ne okoskodj.
2008. szept. 26. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!