Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
6 hónapja szedek fogamzásgátlót. A mostani "levél"elkezdése óta a 4. napon kimaradt egy gyógyszer, és a barátom belém élvezett. Másnap amikor észrevettem azonnal 2őt vettem be. Teherbe eshettem?
Nőgyógyász? Szerintem simán kiröhögne... nem egy hétig nem szedted, csak egy szemet felejtettél el.
Könyörgöm miért hiszitek azt, hogy a TERHESSÉG ott lapul mindenhol és alig várja, hogy rátok támadjon?
Úgysem tudsz már esemény utánit bevenni, késő, akkor amíg esetleg ki nem marad a menstruációd, addig felesleges orvoshoz menni. Egy havi fizetésem rajta, h meg fog jönni.
Szerintem nem vagy terhes. Már 6 hónapja szeded a tablettát. Mondjuk kettőt vettél be és hát, nem tudom :( De nagyon izgulok érted ! Remélem nem lesz baba !
Bár szerintem nem.
Szia!
Nagyon sok buta ember írt neked okoskodva, hogy lehetsz terhes ha kihagytál egy szemet!
Nem lehetsz!!!
A fogamzásgátlónak van egy olyan tulajdonsága, hogyha kialakította a védettséget (nálad már ez kialakult) akkor ha pl. abbahagyod a szedését akkor kb. még egy - két hónapig VÉD. Ez emberenként változó, de egy hétig még biztosan nem lehetsz terhes. Nemhogy egy napig.
Nem az az egyszem véd, amit aznap bevettél - ez egy kialakult folyamat a rendszeres szedéstől.
Pl. mint az antidepresszáns - kb 2 hétig kell szedni folyamatosan hogy hasson, aztán áll be a megfelelő szerotoninszint. Aztán ha abbahagyod kb ismét két hét mire elmúlik a hatáa. Vagy ilyen pl. az antibiotikum is.
A fogamzásgátló nem olyan mint a nyugtató, vagy fájdalomcsillapító - hogy beveszek egyet, aztán rögtön hat.
Nem leszel terhes, de ne is vegyél be kettőt ha egy kimaradt. De ettől sem lesz semmi bajod.
Utolsó rosszul tudja. Sajnos van rá esély, hogy terhes vagy, az első héten kihagyott tabletta esetén (és ez ugye a 4. tabi volt) nagyobb, mint egyébként.
Egyébként 50% esélyed van, vagy igen, vagy nem.
Most már hiába a nőgyógyász, 2 hét múlva vegyél egy tesztet, és akkor menj dokihoz, ha pozitív lesz. A babának nem lesz semmi baja a tabitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!