Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bűn lenne a fogamzásgátlás?
A katolikus egyház a legkeményebben és legkövetkezetesebben képviseli azt az álláspontot igen régóta, hogy
A gyermek születése a házasság legfőbb célja és értelme (CC II/I., GS 50, HV II. 3., KK 1652);
- A nemi aktus nem választható el a megtermékenyülés lehetőségétől (HV II.6.)
- A gyermekek foganását bármilyen eszközzel vagy a természet rendjébe beavatkozva megakadályozni bűn (megszakított közösülés, pesszárium, gumióvszer, hormontabletta, méhbe helyezhető eszköz, stb) (CC II.2.) A termékeny aktusok és a már megszületett gyerekek sem adnak felmentést a szándékosan terméketlenné tett aktusokra, mert azok önmagukban erkölcstelenek.
- Nagyon indokolt esetben (mélyszegénység, betegség) lehet törekedni a gyermek foganásának elkerülésére, de kizárólag a szexuális egyesüléstől való – időszakos – tartózkodással. Az utóbbi négy évtizedben, az orvosi ismeretek bővülésével a puszta önmegtartóztatáshoz már igénybe lehet venni a női termékenységi ciklus ismeretét is, vagyis elegendő csak a termékeny napokon tartózkodni a teljes testi kapcsolattól. A ciklus figyelésére kidolgozott módszer – TCST, vagyis Természetes Családtervezés – az egyetlen elfogadható családtervező módszer a katolikus egyház számára. (HV II.10.) Újabban felsorakozott mellé ennek néhány továbbfejlesztett változata, pl. a Creighton Módszer.
hm... kit érdekel a katolikus egyház véleménye?
most komolyan, ez a 21. század.
amúgy meg vagy megreformálja magát, vagy eltűnik az süllyesztőben előbb-útobb mint középköri csökevény.
"A katolikus egyház" Eddig olvastam.
Én amondó vagyok, hogy Isten azért teremtett minket így, hogy boldog pillanatokat okozzunk magunknak/másoknak. De azért ő is tehetne különbséget az élvezet, és az életre szóló gyerekvállalás, a betegségek megelőzése között. A "vágyainkról le kell mondani" hülyeség.
Én csak katolikusig jutottam, de köszönöm, elég volt.
Nem.
Abortusz-ellenes vagyok, és a fogamzásgátló tablettákat is elítélem, de ez, ami itt van.... Ez kiba$zta a biztit.
A vallásokat is utálom, mindazzal a maszlaggal együtt, amit meg akarnak etetni az emberekkel.
Szánalmas.
Szerintem, ha van Isten, még ő is csak a fejét fogja az ilyen fanatikusok láttán...
Aha, tehát csak akkor kefélj, ha gyereket akarsz, egyébként bűn.
És ez hol van megírva?
Miért él akkor (majdnem) minden pap nemi életet ki-ki vérmérséklete szerint (házvezetőnővel, ministráns fiúval, titkos szeretővel, stb.)?
Aki az ilyen emberi utasításokat betartja, az szembe megy a józan ésszel...
Isten nem kér lehetetlent az embertől, márpedig a fent leírtak betarthatatlan emberi szabályok, aminek a célja a hívek terrorban tartása azon okból, hogy amíg a saját frusztrációjukban topzódnak (szexuális öröm megvonása, éhezés kizsákmányolás által, stb.), addig nem figyelnek oda a plébános nagyvilági életére, és az egyház fényűző pazarlására.
39f
Látod Kérdező(7)? Elérték, amit akartak: félelemben tartanak. Szerinted Isten, aki maga a jóság, azt akarja, hogy félelemben éljünk? Én is nagyon vallásos VOLTAM, a háttérmunkában is aktívan részt vettem (felolvasás, ministráns feladatok, karitatív munka stb.), és megcsömörlöttem (nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő szó). Iszonyatos képmutatás az egész, ami a katolikus egyházban megy, gyakorlatilag hányingerem lett tőle. Én arra törekszem, hogy jó ember legyek, legyen gerincem, és ha bármilyen tettemet felemlítik, akkor képes legyek belenézni a tükörbe. És sztem Isten is ezt várná az emberektől, nem pedig azt, hogy vki pap létére mocskolódva elhajtsa a pénzt kérő édesapát a templomból, majd 2 perc múlva a misén nagy ájtatosan pénzt kunyeráljon a hívektől... Próbálj meg gondolkozni, próbálj meg a dolgok mögé látni.
29N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!