Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy 'óvszerellenes' pasi és egy hormonos védekezést bizonyítottan nem használható nő összejön, akkor mi van?
Azért töprengtem el ezen a kérdésen, mert nemrég bebizonyosodott nálam ez a dolog (én vagyok a lány), ugyan még fiatal vagyok és szűz, de soha az életbe nem használhatok hormonális fogamzásgátlást. Manapság viszont sok helyen olvasom -itt is-, hogy sok pasi annyira ellene van az óvszer használatának.
Mi történik, ha egy ilyen pasi összejön egy "magamfajta" lánnyal, hogyan védekeznének biztonságosan? Mert úgy hallottam, az óvszer és a tabletta a két legbiztosabb mód.
Kérdező.
Én aztán bem fizetek semmilyen fogamzásgátlót. Legalábbis nem 100%-ban. Max a felét ha a csaj korábban fizette a gumi felét. Ez így korrekt.
Amit meg korábban írtam fenntartom.
Elegen van ebből a kamu dumából, hogy itt senki sem szedhet gyógyszert. Ja persze.
10: 21 evvel ezelotti orvostudomannyal peldalozol? :D vicces vagy. 29vagyok, nem szultem, es spiralom van. Mert ma mar tobb olyan spiral van, ami fiataloknak is felhelyezheto. A teherbeesesi esely 1-2%, gyogyszer eseten 3-5%, gumi eseten meg asszem 7%.
4voltam.
12, de hormonos, nem?
Az pedig kiesett.
A sima mechanikusan védő (beágyazódást akadályozó) nemesfém spirálok nem biztonságosak és sok mellékhatással járnak (folyamatos gyulladás, erős vérzés...stb.).
A modern hormonos minispirálok jók lehetnek... annak, aki használhatja őket.
Kérdező,
ilyenkor az van, hogy össze sem jönnek. Eleve nem kezdenék olyannal, akinek derogál a gumi, már csak a betegségek miatt is. Arról nem is beszélve, hogy tabletta mellett is sokszor kellhet hogy használja.
Hidd el, az értelmesebbje nem csinál gondot az óvszerhasználatból. Tartós párkapcsolatban is simán védekeznek azzal.
10 ismerős párból 8 "gumizik" sok éves kapcsolatban is.
13: nem hormonos. Azért írtam. Addig van erős vérzés, amíg hozzá nem szokik a szervezet. Nekem ez kb. 3 ciklus volt.
Nemesfém spirál az enyém, a dokim azt mondta, hogy fertőzés, illetve gyulladás abban az esetben fordulhat elő, ha a nő nem figyel oda a higiéniára, mert ott van a zsinór (amivel ki lehet húzni), és ez be is tudja vezetni a fertőzéseket a méhbe. Azt mondta, alap higiénia, és akkor semmi probléma nincs. És tényleg.
És pont, hogy a legmodernebb spirálok már hormonmentesek, pont azért, mert teljesen felesleges hormonnal bombázni a szervezetet.
#11-es az ilyenektől, mint te minden nőt mentsen meg az ég! Van olyan nő, aki nem szedhet tablettát, mert érzékény rá, pl.: trombózisra hajlamos, mert valamilyen keringési betegsége van, vagy a májával van gondja és még sorolhatnám. Halálos lehet a számukra, aki azt mondja, hogy nem szedhet, az 99% hogy tényleg nem teheti.
Nekem az ilyen gumiallergiés kis rinyálókból van elegem, akik képtelenek ennyit megtenni, mert kényelmetlen, meg latex allergia, de érdekes módon, ha azt mondod, akkor tuti nem fekszel le vele, ha nincs gumi, akkor már nem lesz allergiás, fura egy betegség ez nálatok kedves "férfiak"... Az ilyeneket kell azonnal otthagyni, egy pillanatig se hezitálni.
Kedves Kérdező! Elnézést a kifakadásért.Az ilyeneket, mint az előbbiben írtam azonnal ott kell hagyni, véletlen se veszélyeztesd az egészséged, ha nem képes felhúzni egy gumit, akkor nem szeret, csak szeretne megfektetni.
Egyébként én is spirált javaslom, de érdemesebb egy nőgyógyászt megkérdezni, vagy nem tudom hány éves vagy, de ha sulis még, akkor az iskola védőnője is adhat tanácsot, ne félj tőle, az engedélyed nélkül ő sem mondhatja el senkinek, hogy miről beszéltél vele.
16-os,
pont ez nőtt be nagynénémnek, a méhe bánta, ki kellett venni, mert perforálódott, amikor megpróbálták eltávolítani.
Ősrégi, ne hirdesd hogy jó, mert nem az!
Na, tisztázzunk néhány dolgot, mert látom van kavar a fejekben rendesen:)
Spirálból van hormonmentes és hormonos verzió. A hormonmentes verzió mellett gyakrabban fordulnak elő kismedencei fertőzések, amelyek meddőséghez is vezethetnek, emiatt nem javasolják olyan nőknek, akik még nem szültek gyermeket.
Van hormonos spirál, ami csak progeszteront tartalmaz, nem progeszteront és ösztrogént, mint a tabletták, ráadásul főként helyileg hat, a vérkeringésbe csak nagyon kis mennyiségben kerül be. Mivel ösztrogént nem tartalmaznak, számos olyan esetben is alkalmazhatók, amikor a kombinált, szájon át szedhető tabletták nem.
Ezek egyébként megbízhatóbbak is, mint a sima spirálok (mármint teherbeesés szempontjából), a vérzést sem fokozzák, hanem inkább csökkentik/teljesen elmarad mellettük a vérzés. Plusz a kismedencei fertőzések esélye is kisebb.
Hormonos verzióból van már kisebb méretű verzió is, azt szokták nem szült nőknek javasolni (Jaydess a neve).
A hüvelygyűrű, amit említett valaki, az pont úgy működik, mint a tabletta, csak nem a bélből, hanem a hüvelyből szívódik fel. Hatásai és mellékhatásai pont ugyanazok, mint egy szájon át szedhető kombinált tablettának, csak nem befolyásolja a hányás és a hasmenés a hatását. Ha valaki nem szedhet kombinált tablettát, akkor hüvelygyűrűt sem alkalmazhat, pláne nem akkor, ha trombózisra hajlamos. Ugyanis a hüvelygyűrű jobban fokozza a trombózis kockázatát, mint a legtöbb szájon át szedhető tabletta.
A kérdésre visszakanyarodva pedig:
Az egyik lehetőség, hogy a férfi enged és felhúzza a gumit. A második lehetőség, hogy hagyják egymást a francba és keresnek olyan partnert, akivel ilyen téren is passzolnak.
A harmadik, és egyben talán legnormálisabb lehetőség, hogy keresnek kompromisszumot.
A tablettán és az óvszeren kívül azért vannak még lehetőségek. Vannak köztük meglehetősen megbízható és kevésbé megbízható módszerek is. Sőt, igazából több, kevésbé hatásos forma kombinációjával is el lehet érni igen magas hatásfokot.
Pl. lehet kombinálni a spermicideket megszakítással vagy pesszáriummal, lehet alkalmazni természetes módszereket valami kevésbé hatásos módszer mellé.
Persze, kicsit több erőfeszítésbe kerül végiggondolni a lehetőségeket, átbeszélni őket és alkalmazni, mint besétálni a dokihoz receptért vagy a DM-be kotonért. De ez van, értelmes emberek azért meg tudják oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!