Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 éve szedek tablettát, de eddig még ilyen nem fordult elő velem. Mi ilyenkor a teendő? :/
Nem értem, senki nem olvassa el a betegtájékoztatót?
Nem tudom milyen tablettát szedsz, de valami hasonló lehet a betegtájékoztatójában.
"- Ha az első héten felejtett el bevenni egy filmtablettát:
Mielőbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelőző 7 napos időszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetősége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelőorvosát."
Úgyhogy lehet probléma.
Igen, van olyan, hogy az ember elfelejti, viszont ilyenkor nem ártana a betegtájékoztató szerint eljárni.
És az, hogy 9-10 óra körül elfelejtettem (és ha az mondjuk 9 óra), de másnap 8 körül bevettem (és mondjuk az inkább majdnem 9 óra), szóval ha az pont a 12 óra határán van, márpedig azon van, akkor van okod némi aggodalomra. És olyankor alap, hogy legalább ha utána élsz nemi életet, akkor alkalmazol kiegészítő védekezést. Szerintem.
De én sem pisis 15 éves vagyok, azért is nálam előbbre való a felelősség, de hát nem mindenkinek, függetlenül attól, hogy hány éves...
Szóval most már csak reménykedhetsz, hogy nem leszel terhes...
"amugy meg más nyelvu a betegtájékoztatóm (Maitalon)"
Nos, akkor tessék, itt van magyarul:
ogyei.gov.hu/kiseroirat/bh/bh_0000033084_20130208113259.doc
És a kérdéses rész:
"Egy filmtablettát hagyott ki az első héten
Vegye be a filmtablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idejű bevételét jelenti), és a következő tablettákat a szokásos időben vegye be. Alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert a következő 7 napon pl. óvszert. Ha a mulasztás előtti héten nemi együttlétre került sor, akkor számolnia kell azzal, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához."
Én is 3 éve szedek tablettát:)
Szerintem ne aggódj. Velem is az elmúlt 2 hónapban 3x is előfordult,elég stresszes most az életem.Előtte soha.
Sőt,ebből a 3 hibából 1 alkalom az volt,mikor bevettem szombaton délben-én akkor szoktam-a munkahelyemen az aznapi adagot.Erre 2 órakor gyorsan előveszem megint a levelet és mintha semmire nem emlékeznék beveszem a vasárnapi adagot.Egymás után Kettőt vettem be.Vasárnap nem vettem be,ennyi.
Mégsem történt semmi:)
Ezek a gyógyszerek már hatnak annyira,hogy ne legyen semmi gond.
Én nem mindig a betegtájékoztató szerint járok el,próbálok józan ésszel is gondolkodni:)
Szóval ne aggódj:)
L
Előző vagyok.
Elfelejtettem írni,hogy én a helyedben tovább szedném ugyan ugy a tablettát.Hidd el,semmi gond nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!