Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfelejtettem bevenni a tablettát. Mi a teendő?
Elutaztam a barátomhoz 4 napra és nem hoztam a fogamzásgátlómat(otthon maradt). Ez azt jelenti, hogy 4 bogyó kimarad. A kérdésem az, hogy ezt a 4 bogyót kihagyva folytathatom a szedését(azt tudom, hogy mellette más fogamzásgátló gyógyszert kell alkalmazni), miután hazaértem? Vagy ezt a hónapot akkor hagyjam is ki és majd szedjem a következőben?
És mellette vérzésem van(megint, pedig másfél hete múlt el), olyan tünetekkel, mint amikor menstruálok(nekem olyankor fáj picit a hasam és ugye a vérzés), de még csak most kezdődött el. Ez normális?
Értelmes, hozzáértő válaszokat szeretnék. Köszönöm előre is!
21/N
Ha már 4 bogyó kimaradt, és a vérzésed is megjött, akkor NE folytasd a szedést.
Azért van vérzésed, mert a tabletta megvonása vérzést okoz, ez történik a 7 napos szünetben is. Ha előbb vonod meg, előbb vérzel. Ha később, akkor később vérzel, ennyi a titok.
Hagyj ki egy ciklust, a következő rendes menstruációnál kezdd el újra szedni! Ugyanúgy, mint mikor először szedted. Addig természetesen óvszerrel vagy más módszerrel kell védekezni.
És amennyiben az utóbbi egy hétben éltél szexuális életet, fennáll a terhesség lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!