Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mi a teendő, ha a 7 nap...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a teendő, ha a 7 nap szünet után az első fogamzásgátló tablettát máskor szedtem be, mint egyébként szoktam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Minden nap reggel fél 9-kor szoktam bevenni a tablettát. Ma vagyok a 7 nap tablettaszedési szünet utáni első napon. Bevallom becsülettel, hogy ma reggel teljesen elfelejtettem bevenni az eső szemet, csak itthon este 18:30-kor jutott eszembe. Tulajdonképpen épp emiatt vagyok tanácstalan, hogy most mi a teendő. Ugyanis tulajdonképpen a szünet utáni első napon (azaz a 8. napon, ahogy a betegtájékoztató írja) beszedtem az első szemet, viszont azt nem tudom eldönteni, hogy ez 12 órán belüli, vagy 12 órán fölüli beszedésnek számít? Hiszen ez előtt az utolsó tabletta beszedése 7 napja volt (tehát nagyon sokszor 12 órája), viszont ha azt vesszük, hogy reggel fél 9-kor szoktam beszedni a tablettát, akkor ahhoz képest a 18:30-as szedéssel még úgymond 12 órán belül vagyok... vagy az első szemet mindegy, mikor veszem be, csak a 8. napon történjen? Olvastam ilyet is.

Légyszi adjatok tanácsot, hogy mi legyen, használjunk óvszert, menjek orvoshoz, vagy nyugodjak meg, mert nem csökkent a tabletta hatékonysága? A történethez hozzátartozik, hogy Dienille-t szedek, illetve szombaton együtt voltunk a párommal.

2014. szept. 1. 20:25
 1/5 anonim ***** válasza:
az lesz a legjobb ha a következő szünetig ebben az időpontban szeded
2014. szept. 1. 20:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor csak annyi, hogy szedem mostantól este fél 7-kor? Kiegészítő védekezés vagy ilyesmi nem szükséges?
2014. szept. 1. 20:42
 3/5 anonim ***** válasza:
semmi gond,eztán is este fél7körül szedd tovább :)
2014. szept. 1. 20:42
 4/5 anonim ***** válasza:
nem szükséges, a lényeg, hogy a 8.napon elkezdted a következő levelet,ezentúl szedd fél7kor
2014. szept. 1. 20:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát most nagy kő esett le a szívemről, köszönöm mindenkinek :)
2014. szept. 1. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!