Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abortusz esetén tényleg lehet szülő beavatása nélkül képviselőt kérni, akinek az engedélyével elvégezhető a műtét?
nem...és sztem nem jó ötlet eltitkolni ilyen komoly dolgot a szüleid elől...
később megbánod ha idősebb leszel..
hidd el
Osztom az elöttem szólót mond el a szüleidnek vagy legalább anyukédnak vagy akivel jobb a viszonyod lehet hogy először mérgesek lesznek de utána megbékélnek és melletted fognak álni.
EGy abortusz nagyon nehéz.
Hány éves vagy?
Én is úgy tudom, h szülők nélkül nem lehet. Miért nem mondhatod el nekik? Ha baleset történt (kiszakadt az óvszer vagy hasonló), akkor biztos h nehezen, de meg fogják érteni.
De nem szabad sokáig húznod a dolgot...egyik volt osztálytársam azért szült 15 évesen, mert nem merte elmondani az anyjának, h terhes...utána meg már késő volt, és nem lehetett elvetetni.
Igen! arra mindenképp figyelj oda, hogy az utolsó menzeszed első napjától számold a napokat/heteket. ugyanis csak 12 hetes-ig végzik el az abortuszt. Viszont hogy oda kerülj, az kb 2 hetes cécó onnantól kezdve h elmész a nőgyógyászhoz.
El kell menned a nőgyógyászhoz, ő ad egy papírt arról, hogy valóban terhes vagy, el kell menned a Családsegítő alapítványhoz (nálunk ez a polgármesteri hivatalban van.. de a nőgyógyászod segíteni fog,és mindent elmond rendesen), ott elmondják a lehetőségeket,de ha mindenképp eldöntötted hogy abortusz lesz,akkor nem húzzák vele az időt.viszont ide vissza kell menni még egyszer, hogy biztos vagy e a döntésedben. de a két alkalom között legalább 3 napnak el kell telnie. a 2. alkalmon kitöltik a műtéti lapodat,melyet a törvényes képviselőnek is alá kell írni. ezután visszamenni a nőgyógyászhoz,és ő ad egy időpontot a műtétre. Nálam az orvos szombaton állapította meg a terhességet, hétfőn és csütörtökön voltam a családsegítőnél (nagyon kedves hölgy, állítólag mindenhol. nem fog ítélkezni feletted! bármit megkérdezhetsz tőle!) szombaton mentem vissza az orvoshoz,és szerdán feküdtem be a kórházba,csütörtökön volt a műtét, és péntek reggel mehettem haza. szóval amiatt is jó lenne ha elmondanád otthon,mert 3 napot hiányozni fogsz a suliból, oda igazolás is kell(a korházban mondjuk adnak), de utána se olyan egyszerű az élet. 6 hétig se szex, se ülőfürdő, nem szabad nehezet emelgetni, meg 3-6 hétig vérezgethetsz(nálam ez mondjuk 2 hét volt,az is ugy h volt h vérzett,volt h nem...). szóval mindenképp erősnek kell lenned. miért nem akarod elmondani a szüleidnek? Ők hány évesek? Testvéred van? Ő nem tud segíteni? vagy a párod?
Találtam neked egy (szerintem) hasznos oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!