Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lehet hogy rossz napi fogamzás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet hogy rossz napi fogamzásgátlót vettem be? A többi lent.

Figyelt kérdés
Na szóval 3hónapja kezdtem el szedni a Yadine nevű fogamzásgátlót. Ma viszont úgy esett hogy azt hittem szerda van és először kivettem a szerda feliratú gyógyszert a levélből, leraktam az asztalra hogy öntsek inni magamnak. Utána eszembe jutott hogy ma még csak kedd van...Ezért kinyomtam a levélből a kedd feliratú gyógyszert is, aztán mikor beakartam venni nem tudtam megkülönböztetni hogy most melyik melyik napi volt mert ugyan olyan az összes tabi...A kérdésem az lenne hogy baj lehet abból ha a szerdait vettem be a keddi helyett? A tájékoztatóban az volt hogy ez a gyógyszer kombinált és két hormon van benne de azt nemírták hogy ugyan az e mindben...:(( Segítsetek létszi!!

2015. jún. 23. 20:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem azért vannak a csomagoláson a napok feltűntetve mert az egyes piruláknak más lenne a hatóanyaga.
2015. jún. 23. 21:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor jooo elvileg nem lehet baj ugye?
2015. jún. 23. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag sem
2015. jún. 23. 21:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Van olyan fog.gatlo. ami kétkomponensű akkor nem mindegy de ezek kétféle szinüek szoktak lenni.ha a tiéd mind egyforma akkor semmmi gond.
2015. jún. 23. 22:09
 5/8 anonim válasza:

Na pont most akarok elmenni majd nőgyógyászhoz, hogy megkérdezzem, hogy miben különböznek a különböző hetek bogyói. Mert az én fogamzásgátlóm (Altforalle) leírása alapján, más teendőim vannak ha elfelejtek bevenni mondjuk 1 db-ot a különböző hetek tablettáinál. Pl. ha a 2. héten hagyok ki egyet, akkor csak simán beveszem utólag amikor akarom, és védett vagyok. Ha meg a 3. héten felejtek el bevenni belőle, akkor összeomlik a tér idő kontinuum (annyira komolyan taglalja a tájékoztató) összeborul minden és pluszban kell védekezni X napig stb.

Tehát a különböző tabletták különböző mértékben adagolják a hormont ezek szerint... és ezt akarom megkérdezni majd a dokitól. Úgyhogy ez alapján szerintem gondod lehet abból, ha fordítva vetted be, de erről tényleg csak az orvos tudna pontosan nyilatkozni!

2015. jún. 23. 22:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Hat nemtudom nekem ugyan azt irja a tajekoztato akkor is ha az elso masodik vagy harmadik heten marad ki egy tabletta. Azt irja potolni kell es folytatni a szedest.
2015. jún. 24. 00:31
 7/8 anonim válasza:
5-ös kérdező!: A tabletták hatóanyaga nem különbözik (legalábbis Yangeenél tuti nem). A 7 napos szünet alatt a petefészkeid felszabadulnak a gátlás alól, elindul a tüszőérés. Az első héten szedett tabletták ezt az érést leállítják, így nem szabadul ki a petesejt. Elfelejtett tablettánál nem lesz megfelelő mértékű a gátlás és ha nem sorvadt el a tüsző/nyugodott vissza, akkor lehet ovuláció. A második héten továbbra is gátlás alatt van. Ha ekkor hagysz ki egy tablettát akkor nincs probléma, hiszen továbbra is szeded, ugyanúgy gátlás alatt marad és 1 nap nem okoz gondot. A harmadik héten ha elfelejted beszedni akkor a 7 napos szünet elindulhat előbb, ami a következő hónapban fog gondot okozni. Szóval nem a tabletta hatóanyaga más, hanem a tested reakciója és ettől függ a gond mértéke, ha kifelejtettél egy tabit :)
2015. jún. 25. 13:58
 8/8 anonim válasza:
Kimaradt: ezért van az, hogy ha mondjuk az első héten a 7. tabletta marad ki az már nem gond, míg ha a 2. vagy 3. az még okozhat problémát.
2015. jún. 25. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!