Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet hogy rossz napi fogamzásgátlót vettem be? A többi
lent.
Nem azért vannak a csomagoláson a napok feltűntetve mert az egyes piruláknak más lenne a hatóanyaga.
2015. jún. 23. 21:05
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor jooo elvileg nem lehet baj ugye?
2015. jún. 23. 21:58
Van olyan fog.gatlo. ami kétkomponensű akkor nem mindegy de ezek kétféle szinüek szoktak lenni.ha a tiéd mind egyforma akkor semmmi gond.
2015. jún. 23. 22:09
5/8 anonim válasza:
Na pont most akarok elmenni majd nőgyógyászhoz, hogy megkérdezzem, hogy miben különböznek a különböző hetek bogyói. Mert az én fogamzásgátlóm (Altforalle) leírása alapján, más teendőim vannak ha elfelejtek bevenni mondjuk 1 db-ot a különböző hetek tablettáinál. Pl. ha a 2. héten hagyok ki egyet, akkor csak simán beveszem utólag amikor akarom, és védett vagyok. Ha meg a 3. héten felejtek el bevenni belőle, akkor összeomlik a tér idő kontinuum (annyira komolyan taglalja a tájékoztató) összeborul minden és pluszban kell védekezni X napig stb.
Tehát a különböző tabletták különböző mértékben adagolják a hormont ezek szerint... és ezt akarom megkérdezni majd a dokitól. Úgyhogy ez alapján szerintem gondod lehet abból, ha fordítva vetted be, de erről tényleg csak az orvos tudna pontosan nyilatkozni!
2015. jún. 23. 22:43
6/8 A kérdező kommentje:
Hat nemtudom nekem ugyan azt irja a tajekoztato akkor is ha az elso masodik vagy harmadik heten marad ki egy tabletta. Azt irja potolni kell es folytatni a szedest.
7/8 anonim válasza:
5-ös kérdező!: A tabletták hatóanyaga nem különbözik (legalábbis Yangeenél tuti nem). A 7 napos szünet alatt a petefészkeid felszabadulnak a gátlás alól, elindul a tüszőérés. Az első héten szedett tabletták ezt az érést leállítják, így nem szabadul ki a petesejt. Elfelejtett tablettánál nem lesz megfelelő mértékű a gátlás és ha nem sorvadt el a tüsző/nyugodott vissza, akkor lehet ovuláció. A második héten továbbra is gátlás alatt van. Ha ekkor hagysz ki egy tablettát akkor nincs probléma, hiszen továbbra is szeded, ugyanúgy gátlás alatt marad és 1 nap nem okoz gondot. A harmadik héten ha elfelejted beszedni akkor a 7 napos szünet elindulhat előbb, ami a következő hónapban fog gondot okozni. Szóval nem a tabletta hatóanyaga más, hanem a tested reakciója és ettől függ a gond mértéke, ha kifelejtettél egy tabit :)
2015. jún. 25. 13:58
8/8 anonim válasza:
Kimaradt: ezért van az, hogy ha mondjuk az első héten a 7. tabletta marad ki az már nem gond, míg ha a 2. vagy 3. az még okozhat problémát.
2015. jún. 25. 13:59
Kapcsolódó kérdések: