Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Biztonságos fogamzásgátló?
Az esemény utáni tabletta nem azért van, hogy csak úgy cukorkaként bekapd. Nagyon durva mellékhatásai lehetnek, és kizárólag az a célja, hogy ha baleset történik, azaz pl. kiszakad a gumi, netalántán akaratod ellenére valaki beléd élvez (megerőszakolás), ezzel még egy lehetőséget adj arra, hogy elkerüld a terhességet. De ez nem garancia semmire.
Fogamzásgátló tablettát szerintem még felesleges szedned, a nem kívánt mellékhatásokon és az árán kívül főleg azért is, mert nem egyik pillanatról a másikra hat általában, hanem kell neki idő, rendszeres szedés. Olyan nincs, hogy megbízható, jó fajta fogamzásgátló, mindenki szervezete másképpen reagál mindenre. Különben nem lenne többféle is a gyógyszerpiacon. Lehet, hogy ami nekem bevált, neked nagyon durván rosszat tenne a szervezetedben és hormonháztartásodban.
Ha az óvszert megfelelően használjátok, nem fog kiszakadni, és önmagában is elég védelmet nyújt.
A fogamzásgátlóhoz és az eseményutánihoz is nőgyógyász kell!!! Az előbbihez, mert ő elküld vizsgálatokra, hogy egyáltalán szedheted-e, az utóbbihoz azért, mert ő írja fel!
Nincs 100%-os védelem, de ha az óvszert rendesen használjátok, akkor minden oké lesz. :) Figyeljétek aktus közben is.
Egyébként meg nagyon sajnállak, hogy nincs rendes anya-lánya kapcsolat köztetek, és ezért titkolóznod kellene, miközben csak megmondod neki, hogy anya figyelj, szeretem a pasimat, le akarok vele feküdni, mindent tudunk a védekezésről, óvszerrel fogjuk..stb. és kész.
Még egyszer hangsúlyozom, ha az óvszer ép marad az aktus során, akkor teljesen felesleges az eseményutáni! Úgyhogy csak óvatosan.
A megszakítás meg nem védekezés, mert az előváladék is tartalmazhat élő spermákat.
te ezt valahogy úgy képzelted el, hogy minden egyes szexetek után beveszel egy esemény utánit? mert azt a legjobb tudomásom szerint max félévente 1x lehet bevenni, azt is nagyon indokolt esetben. bár ezt is nőgyógyász írja fel, szóval ha nem mehetsz nőgyógyászhoz, akkor eleve kilőve.
az jó megoldás, amit valaki javasolt: csináljátok gumival (ez amúgy is, véd a betegségek ellen is, meg ellenőrizhető a végén, hogy tutibiztos védett-e (pl hogy nem csöpög ki belőle az anyag), tehát megnyugtatna), és esetleg, ha nagyon féltek, a pasi testen kívül élvezzen el.
a hagyományos fogamzásgátlóhoz nőgyógyász kell, aki felírja, meg amúgy is, meg kell várnod a ciklusod első napját, onnantól kezdve rendszeresen szexelni, és teljes, biztos védelmet amúgy is kb 1 hónap után nyújt. akármilyen fogamzásgátló tablettát szedsz, mindnél így működik.
"rendszeresen szexelni" helyett "rendszeresen szedni". bocsi, elírtam :D
olyan fogamzásgátló nincs, amit vény nélkül adnak ki. mindegyikhez kell recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!