Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17 évesen tabit szedjek vagy inkább óvszerrel védekezzünk a barátommal?
Most komolyan néhány szűk látókörű embert zavar, ha valakinek bővebb információi vannak a fogamzásgátló módszerekről?? Nem csak az óvszer létezik, vannak olyan fiatal lányok, akiknek menstruációjával problémák vannak, és minden szexuális együttlét ellenére használnak kis hormontartalmú eszközöket. A hüvelygyűrű is kitűnően működik, beállítja a menstruációt, csökkenti a vérzéssel töltött napokat, és teljesen problémamentes, sőt, félévente elfogsz járni miatta nőgyógyászati szűrésre, plusz előny.
És természetesen a fertőzések miatt fontos, hogy csak egy komoly kapcsolatba feküdj le gumi nélkül a pároddal, de ez nem azt jelenti, hogy 17 évesen nem tudja valaki, hogy AIDS-es nőkkel félrelép-e a hapsija. Nem tudom miben nőttek fel páran, nálunk még működött a bizalom és ésszerűség:) Továbbá valóban mindkét fél számára javítja az élvezetet. Ha valaki új információval lát el, inkább nézz utána, beszélj a barátnőddel, vagy menj(etek) el egy nőgyógyászhoz, és kérdezzétek ki minden részletről. Lehet a Ti kapcsolatotokba is hozhat egy kis újítást;)
To7ka: Te pedig a hormonális fogamzásgátlás előnyei mellett nézz utána a hátrányainak is.
Abban viszont egyet értünk, hogy nem csak az óvszer létezik a világon. De jobbat mondok, a hormonmentes változatok közül sem csak az óvszer létezik.
A kérdezőnek pedig azt tudom mondani a tablettával kapcsolatban, amit már itt is leírtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..
A 23. válasz. Bár onnantól kezdve egy meglepően értelmes diskurzus alakult ki, érdemes elolvasni.
Pontosan ezért írtam, hogy alaposan át kell gondolni előtte, és nőgyógyásszal egyeztetni. Pl trombózis hajlamot is vizsgálhatnak előtte. De természetesen, igazad van, lehetnek hátrányai is!:) És rengeteg módszer létezik
De ez nem kor függő, nem kell elítélni senkit, mert 17 évesen egy komoly kapcsolatába szeretne mást is kipróbálni. Sőt, én még mindig úgy vélem, hogy a rendszeres, éves kivizsgálás egy fogamzásgátló bogyó miatt sokkal jobb, mint amit sok akár jelentősen idősebb lány csinál. Orális szextől is ellehet kapni bármit, és mivel nem szed semmit, úgy gondolja soha nem kell nőgyógyászhoz mennie..:) Itt a kontrollon, bizalmon, és a normális utánajáráson (kinél másnál, mint a nődokinál?) van a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!