Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komolyan nem értem már. Most kell szünetet tartani vagy nem?
3 éve szedek fogamzásgátlót most váltottam orvost is és új gyógyszert is kaptam ami gyengébb.
Barátnőm már többször is mondta, hogy neki a doki azt mondta szünetet kell tartani bizonyos időszakonként mert nem lehet gyereke.
Megkérdeztem az új orvosomat és azt mondta ez "hülyeség". Anyukám is azt mondta, hogy ő is sokáig szedte mégis itt vagyok meg a tesóm is.
Tesóm is szedte sokáig mégis van 2 szép gyermeke.
Most akkor mi van?
21/L
Hogy fogalmazzak:
nem azért kell szünetet hagyni, mert különben nem lehet gyereked,
hanem azért szoktak időnként szünetet hagyni, hogy megnézzék, nem lettél-e máris "meddő".
Ha a leállás után gond nélkül visszatér a peteérésed, újra rendszeres lesz a menstruációd, akkor nagyobb esélyed van rá, hogy egy újabb szedési ciklus után is mázlid lesz.
Míg ha nem áll vissza olyan könnyedén, nos, akkor javasolt örökre elfelejteni a bogyót, s nem kísérteni tovább a sorsot.
Ez a logika a szünethagyás mögött.
Elméletileg évente egyszer 3 hónap szünetet érdemes tartani
Gyakorlatban pedig évekig egyfolytába szedik az emberek a fog.gátlót,egészen addig,amíg nincs panasz :)
A barátnődnek a gyógyszer előtt sem lehetett valszeg gyereke. Annak nem lehet,akinek nincsen peteérése SOHA,vagy gyerekkorától kezdve nincs kifejlődve belül a dolog.
Ma már akinek ép a méhe,beültetik a petesejtet v akár még gyógyszerrel is beindítják a peteérését.
Nekem pl nem volt menstruációm 18 éves koromig,gyógyszerrel hozták meg a vérzést,szedtem fog.gátlót is,azt mondták nem lehet gyerekem,aztán mégis lehet és már menstruációm is szokott lenni néha-néha :)
Tényleg nem érted.
Annak, hogy hogy fog reagálni a szervezeted, ha egyszer abbahagyod a tabit (visszaáll-e a termékenységed), annak SEMMI jele!
Hiába talál "mindent" rendben az orvos, erre semmi sem utal, erről semmit sem tud mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!