Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mi tegyek ha az első levélnél...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tegyek ha az első levélnél már amásodik napon nem vettem be a tablettát 12órán belül?

Figyelt kérdés

Már 2 éve szedem a Diane 35 fogamzásgátló tablettát.

Új levelet kezdtem, kedden este 8kor vettem be az első tablettát! Szerdán elfelejtettem bevenni, és ezt csak csütörtökön este5 órakor vettem észre! Akkor bevettem a szerdait és a csütörtökit is! Ezen az estén nem használtunk a párommal kiegészítő fogamzásgátló módszert!

Mit tanácsoltok? Eseményutáni tabletta szükséges?

2010. jan. 29. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
szerintem nem, tobb mint ket eve szedsz gyogyszert, egyetlen szem maradt ki, az maga lenne a csoda gyerek, ha terhes maradtal volna
2010. jan. 29. 20:08
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
A fogamlas gatloknal vannak egy problemak nem mindig hatnak ha pl Alkohlos italokat fogyaztasz de ha nem veszed be egy napot nem gond mert a ferfi spermium csak 3 napra ra termekenyiti meg a noi petesejtet ha veletlenul nem vedelmezitek magatokat ovszerrel .... de egy kis szunet is kell tartani nem csak a tabblettakal hanem a szexel is .... ha sokat szeded a fogamlazas gatlot kb 2,3 ev akkor megszokod es nehez lesz elhagynod ....ekkor fennal annak a veszeje hogy nem lesz gyermek aldas mert a gyogyszer mar nagymenyisegben van benned es nem engedi hogy a petesejt megfoganyon ezert ajanlom hoy ne szedj tobb fogamlas gatlot es vedekezz ovszerrel szex kozben ........
2010. jan. 29. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:

szia igaz én milligestet szedek, a betegtájéloztató szerint ez a teendő, az elfelejtett tabival:

Ha a bevont tabletta bevétele nem történik meg a szokott időben, úgy azt 12 órán belül pótolja. A következő bevont tablettát vegye be a szokott időben.

12 órán túl a készítmény hatása csökkenhet. Ilyen esetben ne pótolja az elfelejtett bevont tabletta (tabletták) bevételét, hanem folytassa a bevont tabletta szedését a megszokott módon. Az elkövetkező 7 napban kiegészítő fogamzásgátló módszer alkalmazása szükséges. Ha a jelenlegi csomagban kevesebb, mint 7 bevont tabletta van, akkor a következő csomagban lévő bevont tabletták szedését gyógyszermentes időszak közbeiktatása nélkül kezdje meg. Menstruációszerű vérzés csak a második csomagban lévő bevont tabletták bevételét követően fog jelentkezni, addig azonban kisebb ú.n. köztivérzés előfordulhat. Ha nem jelentkezik menstruációszerű vérzés a 2. csomagban lévő bevont tabletták bevételét követően, forduljon orvoshoz.

2010. jan. 29. 20:16
 4/7 anonim ***** válasza:
a milligestet 4,5 éve rendszeresen szedem és most javasolta a dokim hogy hagyjak ki 3 hónapot aztán ujra szedhetem. Nővérem 8évig szedte folyamatosan és az elhagyása után fél érve visszaállt a normál menstruációs ciklusa. Ha párkapcsolatban él az ember biztonságosabb védekezésnek tartom mint a gumit.
2010. jan. 29. 20:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor ne aggódja? Régóta szedem, ezért nem gond ha csak 20 óra után pótoltam? Azért ijedtem meg mert az első levél megkezdésénél volt, és a tájékoztató azt írta hogy 7 napig kell más védekezést alkalmazni, de ez nálunk elmaradt!
2010. jan. 29. 20:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet baj, nagyon kicsi az esély a terhességre.
2010. jan. 30. 06:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál és azt mondta hogy 99,9% hogy nincs semmi baj, nem is írt fel eseményutánit! :)
2010. febr. 1. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!