Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 13 éves vagyok, terhes! Mit...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

13 éves vagyok, terhes! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap volt egy ilyen kérdés kiírva (ami persze utána rögtön le lett véve, ha jól látom), a válaszok egytől-egyik arról szóltak, hogy hogy lehet ilyen hülye és felelőtlen a lány, és hogy csináljpn, amit akar.

Ezen oldalt olvasgatva rengeteg ilyen szidalmazó üzenettel találkozok, amikor valaki hülyeséget csinál, és kétségbeesetten segítséget kér. Nem értem, miért nem lehet ilyenkor épkézláb tanácsot adni?

Mert az én meglátásom szerint is ok, felelőtlen, de könyörgöm, egy ennyi idős láynka még azt sem tudja, mi a szex, csak próbálja utánozni, amit a média rátukmál. ugyan hogyan lehetne teljesen tisztában tettei súlyával?

De most ettől az esettől elrugaszkodva a lényeg az, hogy miért nem próbálunk meg inkább jószándékkal segíteni egymásnak (témától és szituációtól függetlenül), mintsem direkt belerúgni a másikba?

Előre is köszönöm a válaszokat! 25/L

U.I.: Ti is írjatok kort!

2010. jan. 29. 19:46
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
49%

Igazad van, de sok kerdesen erzodik, hogy kamu, azt muszaj oltani. A masik, ha valaki buta, mint egy ko (ajcsim, kormcsim, jaj betette egy centit, akkor most mi van?), erre kinyilik a bicska a zsebemben, es le kell osszam, mert, ha mar felteszi a kerdeset, akkor az is benne van, hogy olyan valaszt is kapni fog, lasd szabad velemnynyilvanitas.

A temahoz, ha az en lanyom 13 evesen terhes lenne, kitekernem a nyakat, ha a media tukmalta ra, hanem, utana a sajatom, mert nem figyeltem ra. Agyon meg had ne sajnaljuk mar az elkorcsult kis ribiket!

25/L

2010. jan. 29. 19:49
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

hát én pont nem azért jöttem, h szidalmazzak.

megpróbáltam vna segíteni.

egyszer én is éreztem így, de aztán kiderült, hogy mégsem. Csak három hónapig kimaradt.

szóval szörnyű volt, és segíteni szerettem vna.

de azért jobb, h mégse vagy 13 éves és terhes:)

én 16/L

2010. jan. 29. 19:50
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Értem mire gondolsz, igazad is van. Nem így kéne tudatni vele, hogy nem jó az amit csinál. Sőt szerintem nem is nekünk. De valoszinüleg nincs meg az a családi háttere akivel megtudja beszélni. És teljesen igazad van, nekünk kell neki tanácsot adni.Csakhát amikor az ember ilyet meglát nagy benne az indulat és felháborodik. Amit szintén joggal tesz. 14/L
2010. jan. 29. 19:50
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Én csak elolvasni jöttem, hogy miket írtak eddig.

Valószínűleg bele se szóltam volna, vagy közlöm max, hogy anyuddal beszéld meg.

l/18

2010. jan. 29. 19:51
 5/26 anonim ***** válasza:
71%

"még azt sem tudja, mi a szex"

A törvény nem tudása, nem mentesít a bűntett alól...

Én nem tudom sajnálni az az igazság, csak a leendő gyereket.

Annyira nagynak érezte magát hogy 13 évesen lefeküdjön valakivel akkor vállalja a következményeit.

Mit mondjuk neki? Legközelebb vigyázzál kislányom?

2010. jan. 29. 19:53
 6/26 anonim ***** válasza:
61%
Ja 21L
2010. jan. 29. 19:53
 7/26 anonim ***** válasza:
70%

Én nem olvastam a régi kérdést,de talán azért jött a sok negatív válasz neki,mert finoman szólva ha valaki nagylánynak képzeli magát a szexre az legyen annyira "nagylány",hogy figyel az ilyen dolgokra.Vagyis nem esik rögtön teherbe.Ilyenkor nem is tudsz tanácsot adni,csak azt,hogy "így jár aki ilyen fiatalon szeretkezik"..Mégis milyen segítséget kéne adni neki? Hisz nap mint nap olvashatja itt,hogy sokan írják nem kéne 13 évesen evvel foglalkozni,bőven ráérnek még...

Tudod én is voltam fiatal,és ahogy én is anno annak idején(pedig még net sem volt,hogy tanácsot kérj ilyen módon)utána tudtam olvasni dolgoknak.Tudtam,hogy egy szexuális kapcsolatban nem árt óvatosnak lenni..Ma egy 13 évesnek millió lehetősége van,hogy informálódjon,és ne utólag sírjon,hogy "én ezt nem tudtam"..

2010. jan. 29. 19:54
 8/26 anonim ***** válasza:

Azt a kérdést nem tudom, de belinkelek egy másik, amibe érdemes bele olvasgatni. A lány 15 éves és terhes, az elején persze voltak pozitív válaszok, voltak kifejezetten rossz indulatú válaszok, de a legtöbben próbáltunk érvelni, hogy miért ne tartsa meg. Később tanúbizonyságot tett az éretlensége, érdemes bele kukkantani: http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..

bár nagyon hosszú, de ha csak néhány hozzá szólását elolvasod, szerintem meg fogod érteni hogy miért dühös mindenki a korai szexuális élet miatt

9/26 anonim ***** válasza:

Egyetértek abban, hogy sokan segítség helyett csak ocsmány dolgokat írnak, vagy hogy keress a google-n, hisz nyilván azért ír ide valaki mert nem akar, nem tud ott keresni.

Viszont az is tény, hogy sok olyan kérdés van, amire nem lehet értelmes választ adni pl.:mit csináljak, hogy mikor a fiamat dugom az ne ellenkezzen.

És az is tény, hogy nyilván mindenkinek megvan az a kérdése ami kihozza a sodrából. Nekem pl. az, amikor párhuzamos kapcsolatokat fenntartó egyének, sírnak, hogy jajj most mit csináljanak olyan rossz nekik. Hát ezekre én se szoktam túl szépen megfogalmazott válaszokat küldeni.

Összességében azonban(mivel több az ilyen eset) egyetértek abban ,hogy segítőkészebben kéne hozzáállni a kérdésekhez, és ha érdembeli mondanivalónk nincs akkor inkább nem írni semmit.

22/l

10/26 A kérdező kommentje:

Először is, köszönöm az eddigi válaszokat!

De fontosnak tartom megerősíteni ismét, hogy nem csak erről az esetről van szó, hanem úgy általában erről a fusztrált hozzáállásról. Nem értem, ha ezt adjuk szemtől-szemben is (mert rögződhet a viselkedésforma, vagy néha-néha kibukhat), akkor hogy várjuk el a segítséget, ha mi bajban vagyunk?

Szerintetek nem rossz ez?

2010. jan. 29. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!