Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Barátom megkért, hogy váltsunk...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátom megkért, hogy váltsunk tablettára, de én tartok tőle. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én tartok az orvostól, mert eddig nem nagyon volt dolgom velük, meg gyógyszerezni magam, mikor nem vagyok beteg... Nektek mi a véleményetek?

2014. nov. 21. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:

butaság amit írsz, nem betegség miatt, hanem megelőzés miatt :)

Orvostól ne félj, csak jót tesz.

2014. nov. 21. 21:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Előnyök:

- A hús-vér barátodat érezheted magadban, nem egy darab gumit

- Nem kell félni, hogy a gumi kiszakad

- Átélheted, milyen, mikor beléd élvez a kedvesed

Hátrányok:

- Manipulálja a hormonháztartást

Az orvostól ne félj, megvizsgál egyszerűen (nem kapsz injekciót, stb.), és felírja neked. Kérdés, hogy a fenti előnyök megérik-e neked a hátránnyal együtt.

2014. nov. 21. 21:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Mi butaság? Akkor én nem voltam egyértelmű: amíg nem vagyok beteg, én nem akarok gyógyszerezni.
2014. nov. 21. 21:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Orvoshoz éves ellenőrzésekre mindenképp érdemes, és ajánlott elmenni! Gyógyszer helyett kompromisszum? Nem csak gumi, és tabletta létezik! Implantátum, hüvelygyűrű. Vagy keress rá a lea fogamzásgátlásra!
2014. nov. 21. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:
használj nuvariget. ezerszer jobb.
2014. nov. 21. 21:56
 6/9 anonim válasza:
31%

Kettes, nem mindig hátrány az. Hallottam olyat, hogy még pozitívan is hatott a lányk közérzetére a tabletta.

Kérdező, ne gondolj erre úgy, mint gyógyszerezés - nem is olyan, mint a gyógyszerek, amiket betegségre szedsz.

2014. nov. 21. 22:21
 7/9 anonim ***** válasza:

#6: rákerestem a leggyakrabban felírt gyógyszer tájékoztatójára:

"- Gyakori mellékhatások (10 emberből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):

- hangulatváltozások, fejfájás, hasi fájdalom, pattanás, emlőfájdalom, emlő megnagyobbodás, fájdalmas menstruációs zavarok, testsúlynövekedés.

- Nem gyakori mellékhatások (100 emberből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):

- Candida (gombás fertőzés), herpesz (herpes simplex),

- allergiás reakciók, melyek néha súlyosak lehetnek (angioödéma) a bőr és a nyálkahártyák duzzanatával,

- étvágynövekedés, depresszió, idegesség, alvászavar, csökkent libidó (szexuális érdeklődés), fonákérzés, szédülés (vertigo), látászavarok,

- szívritmus zavarok vagy szokatlanul gyors szívverés, vérrög (trombózis) a tüdő vagy láb ereiben (tromboembólia), magas vérnyomás, migrén, visszerek, torokfájás,

- gyomor- illetve bélgyulladás, émelygés, hányás, hasmenés, székrekedés,

- hajhullás, viszketés, kiütések, száraz bőr, seborrheás bőrgyulladás,

- nyakfájás, végtagfájdalom, izomgörcsök, hólyaghurut,

- csomók a mellben (jó- vagy rosszindulatú), tejelválasztás miközben nem terhes, petefészek ciszta, kipirulás, menstruáció kimaradás, nagyon erős vérzések, hüvelyi folyás, hüvelyszárazság, alhasi (medencetáji) fájdalom, méhnyakkenet eredményének megváltozása (Papanicolaou vagy Pap kenet), folyadék visszatartás, erőtlenség, túlzott szomjúság, fokozott izzadás, testsúlycsökkenés.

- Ritka mellékhatások (1000 emberből legfeljebb 1-nél jelentkezhet):

a vénákban vagy artériákban kialakuló ártalmas vérrögök, mint például:

- a lábszárban vagy a lábban (azaz MVT- mélyvénás trombózis),

- a tüdőben (azaz TE - tüdő embólia),

- szívroham,

- szélütés (sztrók),

- mini-szélütés vagy átmeneti, szélütésszerű tünetek, amely átmeneti iszkémiás rohamként (TIA - tranziens ischaemiás attak) ismert,

- a májban, hasban/belekben, vesében vagy a szemben kialakuló vérrögök.

(Nagyobb lehet a vérrögök kialakulásának valószínűsége, ha fennáll bármilyen más állapot, ami növeli ezt a kockázatot (a vérrögök kockázatát növelő állapotokkal valamint a vérrögök tüneteivel kapcsolatos bővebb információért lásd a 2. pontot))

Szójatartalmú élelmiszerek közismerten okozhatnak allergiás reakciókat, beleértve a súlyos anafilaxiás rohamot is a szójára allergiás egyéneknél. A mogyoró fehérjéjére allergiás betegeknél nagyobb a kockázata a szójatartalmú termékekre kialakuló súlyos reakcióknak."

A tabik ma már korszerűtlenek... egyrészt ott a lea, ami full hormonmentes, és nem ront az élményen, hatásfoka ugyanaz, mint a tablettáké!

[link]

De vannak egyéb modernebb fogamzásgátló módszerek is:

Implantátum:

Előnye: egy hasmenés nem befolyásolja a működését!

Nem tartalmaz ösztrogént! A tabik mellékhatásait nagyrészt az ösztrogén okozza!

Nincs az, hogy elfelejtettem bevenni.. beültetik a felkar bőre alá, és 3 évig 99%-os védettség! Összvissz ennyi mellékhatása lehet:

mellékhatása lehet a hosszabb ciklus, gyengébb ciklus, cikluskimaradás, mellfeszülés, súlygyarapodás, acne

[link]

[link]

Fentieknek egyetlen hátránya van: egyszerre kell kiadni viszonylag nagyobb összeget! De ha visszaosztjuk, hány hónapig nem kell fogamzásgátlásra költeni, bármelyik olcsóbb, mint a tabletta, vagy a gumi...

De ha valakinek nincs rá egyszerre pénze, akkor is ott a hüvelygyűrű! Bár a mellékhatások ugyanazok, mint a tablettának, de hasmenés miatt nem ürül a szervezetből! Illetve kisebb a hormontermelés, mivel közvetlenül a hüvelyben szívódik fel...

[link]

Tényleg nem értem, miért a tabletta még ma is a legelterjedtebb...

24 éve szedtem tablettát, akkor nem volt más... csak gumi, gyógyszer, illetve a már szült nőknek spirál (ma már ebből is létezik olyan, ami hormonmentes, és olyan is, ami szülés előtt is alkalmazható!)..

De ma már olyan korszerű, a tabinál sokkal jobb módszerek vannak! Ha a lányom odakerül, bár befolyásolni nem akarom, de mindenképp azon leszek, hogy ezeket is megismerje!

#4 voltam.

2014. nov. 21. 22:54
 8/9 anonim ***** válasza:

nuvaringet ajánlom :)

Én 7 évig szedtem fog.gátlót és volt már pár kapcsolatom és állíthatom, hogy minimális a különbség óvszer nélkül és az óvszerrel való szexnél!

Akinél én éreztem különbséget,az annál volt,akire az óvszer nagy volt sajnos mereven ... (nem viccnek szántam a válaszom!)

2014. nov. 22. 01:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Én megmondanám a barátomnak, hogy nem szedek kemikáliákat, mert nem akarom ilyesmivel mérgezni magam. Ha valami bajom van, akkor is valami természetgyógyászati technikával igyekszem kezelni. Ha ezt nem tudja elfogadni, az az ő baja.
2014. nov. 22. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!