Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
19 éves lány vagyok, a barátom 25. Fél éves kb a kapcsolatunk.Elég gyakran szeretkezünk, és arra gondoltam, hogy az óvszert tablettára válthatnánk.Váltsunk tablettára?
Olvastam sokhelyen, hogy óvszer nélkül intenzívebb az egész, és sokan a tablettát biztonságosabbnak is gondolják.
Szerintetek váltsunk?
És ha igen, melyiket javasoljátok?
Milyen mellékhatásai vannak a tablettáknak?
Azt Te tudod, hogy akarod-e...
A többit meg majd az orvos megmondja, ah megkérdezed.
Egyébként ma már volt egy ilyen kérdés.
Többmindent kilehet próblni gumi nélkül, sokkal hosszabb lehet az együttlét, leállhattok húzni az időt, azalatt nem esik le a gumi, mert tabit szedsz :) izgalmasabb is.
Ha nincs gombás fertőzésed stb. nyugodtan mehet gumi nélkül.
Mellékhatások alig vannak. B nőm szedi, egy mellékhatása van, simább lett a bőre.
Másik mellékhatás: sokkal jobb a szex
:)
Szia.
Ha 100%-os a bizalmad felé,és az övé is persze irántad,akkor sztem semmi akadálya,hogy tablettára váltsatok.Amit előttem le írtak szín igaz,szebb lesz a bőr,pontosabb és kiszámíthatóbb a menstruáció,és a kellemetlen tünetek,mint pl.hasfájás,enyhülnek.
A szex egyértelműen jobb lesz tőle,és én úgy tudom az orvosomtól,hogy ma már a tabletta megbízhatóbb védekezési eszköz,mint az óvszer,a nem kívánt terhesség ellen,ugyanis,ha az orvos által előírt gyógyszert szeded a napi pontos időben,kevesebb az esély a teherbeesésre,mint arra,hogy a gumi kiszakadjon,sajnos ez sűrűbben a heves szex közben előfordul.
Nekem pl.frusztráló volt gumival szeretkezni,mikor műtét után a lábadozási időszak vége felé együtt voltunk,és hogy minden fertőzést elkerüljünk,megpróbáltuk vele...hááááááát,nem volt az igazi finoman szólva.Pedig 8 éves a kapcsolatom,és a férjem tudja,mivel tud igazán "nedvessé" tenni,de sajnos nem volt elég.
Mindenképp nőgyógyász írja fel,mert a kórlapodat,ha jobban tetszik,a testedet ő ismeri,mi itt nem,és még orvosok sem vagyunk.Majd ő felírja!Sok sikert!
Nem olyan rossz az a gumi...
- ha nincs, akkor a "cucc" benn marad, kifolyik, törölgetni kell, sőt kis eséllyel méhnyakrákot okozhat (NEM csak a HPV miatt).
- a tabletta sem 100%-os, a guminál legalább bevehetsz esemény utánit, ha elszakadt, amúgy meg 100%.
- Évi 1 esemény utáni talán jobb, mint a folyamatos hormonkezelés. Mert:
- a tabletta lecsökkenti a nő libidóját. Ezt magam is tapasztaltam.
- úgy is lehet csinálni (kivéve a tüszőrepedés hetét), hogy csak kb. a menet felénél veszitek fel a gumit. Utána tovább bírja a fiú. Így megmarad a bőrkontakt valóban pótolhatatlan gyönyöre, minimális rizikóért cserébe.
- tabletta után 1 évig jobb nem csinálni tervezett gyereket "a biztonság kedvéért".
- pszichikailag is hatalmas különbség mindkét fél számára, hogy TERMÉKENYEK. Mikor a férfi f.gátló tablettát tesztelték, a placebóval etetett kontrollcsoportnál IS tömeges impotencia lépett fel pár hét után, egyszerűen mert úgy tudták, h ők terméketlen (férfiak). De vmivel kevésbé ez a nőkre is érvényes; a pár "közös pszichéjére" legalábbis mindenképpen.
Szerintem. :)
[előző vok, kiegészítés]:
- a HPV rizikója a reggelig (vagy ki tudja meddig...) odabenn pangó, gyorsan romló fehérjetartalom miatt emelkedik meg.
Ott hagynád egy tojás fehérjét órákig??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!